De tio bästa backvärvningarna!

Silly season är mer än halvvägs och det finns en hel del riktigt spännande värvningar att skriva om så här långt. Det var med andra ord en riktigt tuff uppgift att lista de tio starkaste backvärvningarna så här långt. Men här är i alla fall mina favoriter så här långt!

1.      Jesper Dahlroth (D), från Västervik till Sundsvall

Med 168 SHL-matcher, 409 allsvenska matcher och bland annat ett avancemang upp till SHL tillsammans med Oskarshamn så förstår man att Jesper Dahlroth besitter både skicklighet och rutin så det räcker och blir över. En defensiv stöttepelare som ger lugn till backsidan och ett bra förstapass till forwards. Dahlroth kommer betyda massor för Sundsvall i vinter!

2.      Kalle Bartholdsson (D), från Troja till Västervik

Skridskostark tvåvägsback som många trodde skulle få chansen i allsvenskan efter två starka säsonger i Troja. Men Västervik satsade stort och vann budgivningen och därmed så har man en kugge som kommer kunna svälja istid i såväl powerplay som boxplay.

3.      Viktor Nilsson Westlund (D), från Tranås till Mariestad

En late bloomer som så sent som för två säsonger sedan spelade i hockeytvåan. Men så fick han chansen i Tranås mitt under förrförra säsongen och visade framfötterna direkt. Och förra säsongen så fortsatte han utvecklas till att bli en väldigt skicklig offensiv back som inte heller är oäven defensivt. Rörlig, spelskicklig och med ett lugn i allt han gör på isen.

4.      Gustav Berglund (D), från Karlskrona till Väsby

En rörlig back som är trygg med pucken. Stod lite och stampade utvecklingsmässigt i Karlskrona, men ansågs som en stor talang med spel i JVM och även med sju SHL-matcher under bältet. Draftades också av Detroit Red Wings, men behöver nog ett miljöombyte för att få fart på karriären igen.

5.      Alex Brännstam (D), från Hudiksvall till Västervik

En främst defensiv pjäs som även tog kliv i det offensiva spelet under säsongen i Hudiksvall. Där ser man vad man kan blomma bara man tar steget ner en nivå, Alex kom ju från en säsong i allsvenskan med Vita Hästen.

6.      Alfred Hjälm (D), från Kalix till Tranås

Johan Pettersson är inte längre den storback han en gång var, istället så har Alfred Hjälm klivit fram och varit Kalix ledande back de senaste två säsongerna. En back som har sin största styrka offensivt med fint spelsinne, men hans fina skridskoåkning har han även nytta av i sin defensiv.

Mr Ice, alias Andreas Thelander, under en match i Mariehus arena. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

7.      Andreas Thelander (D), från Mariestad till Visby

Borde ha tilltalsnamnet ”Mr Ice” med tanke på hur iskall han är hela tiden. Ser alltid ut att ha mer tid med pucken än omgivningen, tid han utnyttjar till att antingen ta initativ att ta is eller till att slå fina pass till framstormande forwards. Bra skridskoåkning och smart spelare. Skulle kunna utnyttja sin storlek mera. Defensivt finns det mer att hämta, men offensivt finns det knappt någon som kan pegga upp en skytt lika precist.  

8.      Sebastian Walfridsson (D), från Väsby till Hudiksvall

En defensiv back som gärna smäller på och är stark i närkampsspelet. Dessutom bra skridskoåkare. Slår också helt ok förstapass. Offensivt inte lika stark dock.

Max Kardewall fick överraskande nog inte förlängt med Boden. Foto: Oliver Åström, Kalix

9.      Max Kardevall (D), från Boden till Vallentuna

Stor och stark back som utnyttjar sina kilon på isen, samtidigt som han inte är så tokig med pucken heller. Rörlig i förhållande till sin storlek och inte så tokig passningsspelare heller, även om offensiven inte är hans starkaste sida.

10.  Sebastian Kauppila (D), från KeuPa till Kiruna

Sebastian Kauppila kommer inte att tillföra så mycket framåt i Kiruna i vinter, men defensivt är han en klippa. Lugn med pucken, rörlig, och överraskande stark i närkampsspelet med tanke på han ringa vikt (79 kg).

Lämna ett svar