Kovlands sportchef om ettanerbjudandet!

Igår så lämnade Arboga besked om att även de tackar nej till den erbjudna ettanplatsen. Tidigare har ju även Tumba tackar nej. Därmed så har förfrågan nu gått vidare till Sundsvallslaget Kovland, som kom tvåa i den norra kvalserien. Kmhockey.se ringde upp Kovlands sportchef Villiam Callmyr för att höra hur deras tankar går.

Var ni lite förberedda på att frågan skulle komma?

Ja vi visste ju att det fanns en chans att vi skulle kunna få frågan, men vi sa det att gör inget förrän vi får frågan, men nu har vi fått den.

Hur har tankarna gått?

Det är alldeles för färskt, vi fick förfrågan så sent som i morse, så det finns inte mycket att säga mer än att det är en stor skillnad mot att ha gått upp i våras och att få frågan nu.

Vad för bitar måste falla på plats för att ni ska tacka ja?

Det vi kommer göra nu är att samla på oss så mycket underlag som möjligt för att göra ett så väl avvägt beslut som möjligt. Men det är stor skillnad på vad vi planerat och budgeterat för tvåanspel mot vad som kommer krävas i ettan, det gäller både organisation och ekonomi. Sedan är det ingen nyhet att det är dyrare att spela hockeyettan, men vi har planerat för att spela tvåan för att gå upp till ettan till våren.

Spontant, lutar ni åt ett ja eller ett nej?

Jag vill inte ge någon värdering förrän vi tagit beslutet, vi har två veckor på oss, vi lutar inte åt något håll, utan det är ett beslut styrelsen får ta innan tidsfristen går ut.

Hur tänker ni kring lagbygget, skulle det kunna funka även i ettan med lite justeringar på platserna som är kvar?

Det vet jag inte i nuläget, det är för färskt och för spekulativt, så det kan jag inte uttala mig om.

Vad har Kovland för ambitioner annars, vill ni spela ettan?

Det är ambitionen vi haft under flera år, vi vill tillbaka. Vi var ju i ettan från -81 till 2016, så det är ambitionen och målsättningen. Så om vi tackar nej, så är ändå målsättningen att komma upp till våren. VI vill vinna kvalserien, vi har ju kvalat tre år i rad.

Vad är skillnaden mot om ni gått upp i våras och att gå upp nu?

Det är tre månaders skillnad, tid som vi kunnat använda till att bygga organisation och budgetera för en annan verksamhet.

När kan vi förvänta oss ett svar, får vi hålla oss till tåls i två veckor?

Det återstår att se, när vi har ett beslut så kommer beslutet, det är ingen vinning i att vänta med att ge besked, men vi har två veckor på oss att utvärdera läget och ta beslut.

Till sist: Två lag har redan tackat nej till platsen, avskräcker det er lite med?

Nej det har vi inte diskuterat. Vi tar våra beslut utifrån vår förenings ställning och inte någon annans

Lämna ett svar