Rapporter från årsmötena, uppdatering 2!

Nu har det gått två dagar sedan jag gjorde en sammanställning av vilka datum som klubbarna har årsmöten samt en genomgång av de uppgifter om ekonomin som stod att finna. Nu kan jag mycket tack vare att flera klubbar skickat uppgifter till mig komplettera med ett helt gäng siffror till. De med fet kursiv stil är nya eller korrigerade siffror. Jag tar tacksamt emot uppgifter allt eftersom årsmötena hålls. Maila mig på hkrister@msn.com eller kontakta mig via messenger så ska vi försöka få denna lista så komplett det bara går. Tar även tacksamt emot datum för Mjölbys och Forshagas årsmöten.

Av de nya uppgifterna som tillkommit så kan man se att Enköping har en kassa som når målet på 8% av omsättningen, precis som Örnsköldsvik gör, trots en låg omsättning så lyckades de gå med en fin vinst. Starkt jobbat! Surahammar gav mig också en positiv överraskning, klubben var ju på fallrepet ordentligt i höstas men redde ut den svåra situationen och gjorde ett plusresultat. Sedan når man inte riktigt upp till kravet 8%, men man har plus i kassan och har gjort ett riktigt bra jobb under året. De bör få licens utan problem. Detsamma gäller Halmstad, som visserligen är knappa 400 000 från att klara kraven, men man har ändå visat att man verkligen är på rätt väg efter det gigantiska minusresultatet från föregående säsong på över 2,5 miljon. Jag har också uppdaterat Karlskrona siffror, till det positiva, vilket är glädjande givetvis.

De nya siffrorna som inte ser lika bra ut är Trojas. Med ett minusresultat på 1,1 miljoner så är det egna kapitalet i stort sett utraderat, och man är därmed över en miljon från att nå 8%-kravet. Man väljer ändå att gasa för att hålla planen att spela allsvenskt igen om två år.

Lämna ett svar