Rapporter från årsmötena, uppdatering 6!

Nu har den värsta ruschen av årsmöten passerat, men visst finns det fortfarande lag som inte haft sina ännu. Och jag saknar ännu ett antal lags siffror, så jag tar fortsatt tacksamt emot om ni kommer över några siffror. Men lite nya har tillkommit sedan förra uppdateringen.

Piteås siffror är inte nya, men det har tillkommit uppgifter som ändå är värda att delas. Bakom plusresultatet på knappa 100 000 kr döljer sig nämligen en sen sponsring av den lokala sparbanken med 750 000 kr. De sköt till pengar med kravet att de i fortsättningen skulle ha bättre koll på plus och minus samt att satsningen på ungdomar skulle utökas.

En ny siffra är dock Mörrums eget kapital. I tidigare sammanställning så skrev jag ett eget kapital på minus 2 miljoner då det var siffran som stod i BLT. Tydligen stämmer inte den, utan man redovisar ett eget kapital på 550 000 kr.

Igår höll Västervik årsmöte. I lokaltidningen Västerviks tidning så finns många siffror från mötet, men inget om hur resultatet för året var, vilket är lite märkligt. Men andra siffror som kan vara intressanta var att omsättningen landade på nästan 20 miljoner i allsvenskan, kommande säsong siktar man på att ha samma omsättning. Då mediaersättningen minskar med 5,1 miljoner plus att man måste betala domarkostnader (tas av ligaföreningen i allsvenskan) så innebär det att man måste hitta 5,5 miljoner på annat håll. Det gör man genom att:
* Öka sponsorintäkter med drygt 3 miljoner kr.
* Öka avgifter för barn och ungdomar med 600 000 kr (från 1 miljon till 1,6).
* Öka intäkter på cuper och läger med 750 000 kr.
* Öka merchandiseförsäljningen med X antal 100 000 kr.
Spelarbudgeten skulle dock hållas kvar på samma nivå som man haft under allsvenskan.
En annan het potatis under mötet var att man sålt 49% av aktierna i föreningsägda ”Hyllan” (restaurangen i hallen) till klubbens kassör och ordf utan att fråga medlemmarna först, vilket var emot stadgarna. Styrelsen försvarade sig dock med att utan de 7 miljoner försäljningen gav så hade föreningen gått i konkurs. Trots det extra tillskottet så når föreningen inte upp till licenskraven.

Såväl Forshaga som Borlänge har flyttat fram sina årsmöten.

Lämna ett svar