Vilka lag är det det handlar om?

Vilka lag är det det handlar om? Den frågan har jag nog fått ställd till mig 100 gånger sedan jag släppte bomben om att ett par lag riskerar att åka ur på grund av missad licens. Och jag tänkte i detta inlägg försöka ringa in vilka lag jag tror att det kan handla om, för jag VET inte, men visst kan man dra vissa slutsatser.

Till att börja med: Ett par betyder i mina öron att det handlar om två. Men det går att tolka som tre också, eller kanske ytterligare något, har jag fått till mig, så att det är exakt två lag det handlar om går inte att rista i sten.

En sak i intervjun som jag tror är viktig, är när licensnämndens ordförande uttrycker att det varit betydligt fler lag som varit i farozonen om det inte tillkommit ett andra dispensår. Det tolkar jag som så att lag som går in på ett andra år utan att nå upp till licenskraven ändå får licens, men går man in på ett tredje så ligger man i farozonen.

Vilka är det då som har legat minus (jämfört med licenskraven) tre säsonger i rad? Jag har gått igenom de siffror jag kunnat få tag i och hittar då tre lag jag vet inte når upp till kraven, samt fyra lag som jag inte har hittat några siffror för. Det behöver inte innebära att de har dålig ekonomi, men jag har bara inte kunnat få tag i hur ekonomin ser ut. Alla övriga lag har i alla fall något år nått kraven.

De lag jag vet inte nått upp till kraven på tre år är: Västervik, Kristianstad och Krif.

De lag jag inte hittat siffror för för de senaste tre åren är: Wings, Vallentuna, Strömsbro och Kalix.

Stämmer min slutsats så är det alltså bland dessa lag som risken för degradering finns.

***

En liten knorr kan jag inte heller låta bli att delge er. Västervik är ju just nu aktuella för att ta Tingsryds plats i allsvenskan om de inte får ihop säkerheter på 2½ miljon på tre dagar. Säg att Västervik erbjuds platsen, men också att de är ett av lagen som inte erhåller elitlicensen. Ska de då degraderas till ettan eller till tvåan? Tänk om det avgörs genom Västerviks val att tacka ja eller nej till den allsvenska platsen…

Lämna ett svar