Veckans bästa värvningar

Jag har länge funderat på ett koncept där jag får läge att kommentera värvningar fortlöpande, men har inte kommit på något riktigt bra grepp. Det sker ju massor med intressanta värvningar som fram till nu bara sker, utan att jag får tillfälle att tycka till om dem. Men nu tänkte jag pröva en idé som jag kallar ”Veckans bästa värvningar”. Tanken är att en gång i veckan blicka tillbaka på övergångar som skett och ranka de jag tycker varit allra bäst. Jag hoppas det är ett koncept som kan uppskattas. (Dock faller det med en gång nästan, då jag ska vara bortrest lördag-söndag (det blir besök i Karlskrona och Skåne), men då får jag väl ta ett lite större grepp när jag kommer tillbaka istället tänker jag.)

Men nu kör vi igång med de åtta värvningar jag tycker varit de bästa under veckan (från 20/6 till idag den 27/6).

1.       Max Wennlund, c från EHC Lustenau till Mariestad

Jag måste säga att jag för en gång skulle är lika överraskad som alla andra när jag fick beskedet att Max Wennlund vänt åter till moderklubben. Det är en värvning som inte ska gå att göra. En spelare med det CV:t och med den starka säsongen han kommer ifrån har givetvis mängder med lukrativa anbud att välja på. Ändå väljer den SHL-meriterade Wennlund att vända hem redan vid 25 års ålder. Det är med andra ord ingen bekväm föredetting som vänder hem, utan en spelare med sina bästa år framför sig. En spelskicklig center med grym skridskoåkning och dessutom med en hel del attityd. Det är givetvis en grym förstärkning som stärker lagets aktier rejält, speciellt som det var just starka centrar som stod högst på önskelistan.

2.       Viktor Bemström, b från Ringerike till Hudiksvall

Viktor Bemström är en otroligt spelskicklig right-back som gjort bra med poäng även i tuffa ligor som den danska och norska högstaligan. En back som mycket väl kan vinna backarnas poängliga i vinter. På så vis är han klart en kompetent ersättare till flyktade William Eckmyhl. Defensivt finns det dock en del i övrigt att önska, så han lär behöva matchas med en mer defensivt inriktad back. Samtidigt så kommer nog Hudiksvalls spel passa honom rätt bra, där det är mycket offensivt mindset.

Äntligen har Halmstad hittat sin poängback. Foto: Oliver Åström, Kalix

3.       Hannes Lindström, b från Hudiksvall till Halmstad

Halmstad har i flera år sökt den där spelskickliga powerplaybacken som kan leda laget från sin backposition, men utan framgång. Nu har man dock hittat en back med precis de egenskaperna. Sprutade in poäng under sina första seniorår, men i tuff konkurrens så har poängskörden i Hudiksvall avtagit de senaste åren. Nu kommer han få hur mycket förtroende som helst, och då tror jag också han kommer börja leverera igen. Spelskicklig, skridskostark och trygg i allt han gör på isen.

4.       Isak Sahlqvist, f från Västervik till Troja

En spelare som mestadels spelat i allsvenskan och gjort det rätt bra i en gnuggarroll. Men en säsong har han i ettan sedan tidigare, och då i en mer offensiv roll. Det gav en poäng per match och en snabb retur till allsvenskan. I Troja lär han få just en offensiv roll, och det finns absolut ingen anledning att tro att han kommer lösa den uppgiften galant. Speedig och med bra blick. Oddsen på att han vinner interna poängliga lär inte vara höga.  

John Vestermark kommer betyd mycket för Clemensnäs i vinter. Foto: Oliver Åström, Kalix

5.       John Vestermark, mv från Piteå till Clemensnäs

Förra säsongen var Clemensnäs en ovanligt stark nykomling med en hel del ettanrutin i sina led. Det lyfte dock aldrig riktigt, mycket beroende på att målvaktssidan inte riktigt höll måttet. Därför är värvningen av John Vestermark både viktig och nyttig för laget. För det är en målvakt som bidrar med en hel del rutin, men också ett väldigt stabilt och bra målvaktsspel. Han kommer ge laget chansen att vinna varje kväll, nu är det bara upp till utespelarna att göra målen framåt också.  

6.       Tyler Barrow, f från Fayettville Marksman till Kalix

Kalix fortsätter på transatlantspåret man slog in på förra säsongen. Denna gång är det en amerikan med rutin från såväl engelska ligan som den ungerska, och det är inte två dåliga ligor. 26-åringen kan mycket väl snitta en poäng per match drygt, och då kanske han ändå är värd de rätt dyra kostnaderna transatlanterna för med sig.

Axel Abrahamsson ska prova vingarna utanför barndomshemmet för första gången. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

7.       Axel Abrahamsson, b från Skövde till Sundsvall

Axel Abrahamsson var en rätt medioker back när han kom upp i a-laget i Skövde för drygt åtta år sedan. Men år för år har han tagit kliv, och numer spelar han med såväl pondus som auktoritet på isen. Har aldrig varit utanför 0500-området och var på så vis en gjuten kapten i Skövde IK. Efter klubbens konkurs väljer han dock att få en nystart i Sundsvall, och det tror jag är ett lag med en spelstil som passar honom alldeles utmärkt. Han är fortfarande begränsad i spelet med puck, men i spelet utan puck är han en jätte, där han inte backar för att smälla på.

8.       Jakub Kanka, f från Borås till Halmstad

Han är ingen flashig spelare, Jakub Kanka, men han gör jobbet varje byte. Otroligt intensiv i sin skridskoåkning och har därmed passat väl in i en mer defensivt inriktad kedja. Det finns dock offensiv potential som kan blomma ut om han får rätt roll. Det brukar Halmstad vara bra på att ge sina spelare, och därmed kan han nog bli en positiv överraskning i vinter

Lämna ett svar