Rapporter från årsmötena, uppdatering 7!

Jag fortsätter att få resultattrapporter tillskickade till mig från klubbarna, och dessutom med en hel del positiva tillrop, det verkar som att många ettanklubbar välkomnar öppenheten och förstår att den är av godo för alla parter. Denna gång kan jag addera tre nya bokslut, samt korrigera en uppgift i ett tidigare rapporterat.

Om vi börjar med korrigeringen så gäller den Västervik. Där hade jag bara uppgiften att det egna kapitalet var ”under kravet”, nu har jag fått den exakta siffran, 1 350 000 kr. Då kan vi konstatera att det saknas 232 000 kr för att nå licenskravet på 8%. Ny uppgift för Västervik är också att man gjorde en vinst på 1 100 000 kr sedan man sålt aktier i arenabolaget för 7,5 miljon. I kommande budget skär man ner spelarbudgeten med 4 miljoner till drygt 4,5 miljoner kronor.

Nu till de tre nya budgetarna jag fått in. (Står längst ner med fet och kursiv stil).
* Borlänge redovisar en vinst på 36 000 kr och har därmed ett eget kapital på 622 000 kr, och klarar alltså licenskravet med 6 000 kronors marginal.
* Nyköping nådde licenskraven förra prövningen, men efter ett minus säsongen som gick på 340 000 kr så missar man årets krav med drygt en halv miljon och får därmed spela under dispens.
* Kalix gjorde en ordentlig vinst under säsongen på hela 1,2 miljoner, mest av alla ettanlag. Därmed har man plus i kassan igen, men det saknas dock en bit fortfarande för att nå 8%-kravet.

Lämna ett svar