Så ställer sig Malung till en ettanförfrågan!

Med fyra lag som riskerar att degraderas om deras överklaganden inte går igenom, så är det dags för treorna i kvalserien att börja förbereda sig för att få en förfrågan. Tidigare under dagen så fick jag tag i laget som står först i kön att få förfrågan, KB65, nu är det tvåan i kön, Malung, som för kmhockey.se redovisar sin inställning. Svarar på frågorna gör vice ordföranden och den sportsligt ansvarige, Ola Olsson.

Hur skulle ni ställa er om ni får en förfrågan om att ta plats i ettan?

– Det är som med allt något man måste titta på i styrelsen och hela föreningen, det är ändå ett åtagande som är rätt stort. Det är många saker som man måste titta på, det är ju många som har problem med ekonomin, så det är en faktor. Sedan är det klart att tidsmässiogt och förberedelsemässigt är det inte mycket utrymme, så det är så en svår nöt att knäcka. Man har byggt ett lag efter förutsättningarna som fanns i våras, så det är svårt då man har en trupp för tvåan.

Det låter som att du är lite skeptisk till att tacka ja?

– Ja, vi har varit i ettan rätt nyligen och vet vad som krävs både ekonomiskt och med resor, så då känns det tufft, Sedan ska jag inte förekomma styrelsen, men det känns som att det är en svår situation, men får väl se, de har gått igenom många lag redan. Jag kan inte bestämma hur det blir, det måste styrelse ta beslut om.

Finns det något som talar för ett ja?

– Det positiva är ju att det är ett större intresse och att de yngre kan få chansen på en högre nivå, så vi får värdera alltihop och se var vi landar.

Lämna ett svar