Veckans bästa värvningar, vecka 29!

Då har det gått en vecka sedan senaste genomgången av veckans värvningar, och därmed är det hög tid att leverera en ny lista. Denna gång är det en lite längre lista än senast, detta då det helt enkelt har skett fler vassa värvningar. De här tycker jag är de allra bästa av de som skedde från den den 8/7 till och med den 14/7 (igår).

1.       Viktor Hertzberg (F), från Frisk Asker till Väsby

Viktor Hertzberg är ett klassnyförvärv på ettannivå, i konkurrens med Bois värvning av hemvändande Max Wennlund det kanske allra vassaste så här långt under silly season. En kille god för 30+ poäng i allsvenskan kommer givetvis spruta in poäng också i ettan. Är en tämligen komplett spelare, med bra speed, skott och spelförståelse.

2.       Lucas Feuk (F), från Hudiksvall till Väsby

Men Hertzberg är inte ensam poängspruta in till Väsby denna vecka, för även Lucas Feuk har starka offensiva kvaliteter. Senast han spelade i Väsby, säsongen 21/22, så gjorde han 34 poäng på 42 matcher, och även om han kanske inte riktigt fick ut den höga kapaciteten i Hudiksvall, så finns kapaciteten där. Med sin speed och fina teknik kombinerat med ett bra skott så är han ett ständigt hot.

Carl Hjälm gjorde en bra säsong med Skövde. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

3.       Carl Hjälm (G), från Skövde till Sundsvall

Hjälm är en trygg och stabil målvakt med en hög lägstanivå. Här kan Sundsvall ha gjort ett fynd som gör att man inte kommer sakna Christof von Burgh alltför mycket.

4.       Tim Bothén (D), från Visby till Karlskrona

Tim Bothén har varit runt i ett gäng ettanklubbar nu och har gjort det bra var han än varit. En spelskicklig back som kommer passa bra in i Karlskronas nya sätt att spela med mer fart och nord-sydhockey. Kommer kunna ge forwards bra puckar att jobba med.

5.       Filip Pilö (D), från Tyresö/Hanviken till Huddinge

Filip Pilö har gjort ett gäng matcher i allsvenskan men inte riktigt lyckats ta en plats. Men visst är det en skicklig back som har sina främsta skills offensivt, där han med fin skridskoåkning och spelsinne gör stor nytta.

6.       Oliver Lexenberg (D), från Mariestad till Huddinge

En klassisk defensivback, stor, stark och elak. Skridskoåkningen kanske lämnar lite att önska, men framför mål och i sargspelet är han defintivt en tillgång.  

7.       Simon Siwert (F), från Skövde till Grästorp

Tittar man på poängskörden säsongen som gick för Simon Siwert så kanske man undrar om detta verkligen är en så bra värvning. Men då har man inte sett den centern spela, för han är en skicklig spelfördelare  som också jobbar hårt över hela isen. Siwert kommer göra nytta hos nykomlingen.

Lämna ett svar