Gästkrönika!

Jag har fått en krönika skickad till mig, skriven av Vallentunas tidigare ordförande, Lars Barkström. Här ger han sin syn på vad som borde göras för att få ordning på svensk hockey i allmänhet och Stockholmshockeyn i synnerhet.

OBS! Åsikterna är Lars Barkströms egna, och texten är inte redigerad på något vis.
Kmhockey.se vill ge alla en röst, har du någon åsikt om hockeyettan går det bra att maila mig på hkrister@msn.com.

-Svenska Ishockeyförbundet och Hockeyettan kommer överens om TV avtal och vadå för något??

-Hockeyettan skriver på sin hemsida om hur bra uppföljning man har ute bland  Klubbarna på hemsidan, jättekul att läsa……men vadå?

-Expressen skriver om den fina Publikutvecklingen i SHL, Kanoners!

-Det skrivs om den fina Publikutvecklingen i Hockeyallsvenskan, Kanoners!

-Djurgården tillsätter Krisgrupp med Sånemyr och Wikegård på grund av  ” en utsatt sportslig och ekonomisk situation ” och söker hjälp att ” utmana systemet i Svensk Ishockey ”!

-Hockeyettan har ett 10 tal Föreningar som hänger på stupkanten, lex. Surahammar! Många Föreningar i HA har säkert stora problem att få klart med Elitlicensen!

-Stockholms Hockeyn problem med sina Politiker som inte bygger Isytor, sämst i hela Sverige. I Storstockholm bor ca 2 500 000 personer varav ca 1 000 000 i Stockholms stad och Kommun, 25 Förortskommuner resterande 1 500 000 miljoner, tillsammans ca 56 Ishallar varav 11 st. i Stockholm stad, undra på att Stockholm inte kan spela Hockey längre. Inga lag i SHL, 1 i HA, AIK ligger in Solna, inget lag i Hockeyettan. I dom 25 förorterna ligger då 45 Ishallar, nästan 2 st. hallar per Kommun.

-Stockholm har 2 lag i TV Pucken, Norr och Syd som är mycket framgångsrika, men det är inte Stockholm pojkar, det borde heta Stockholms Norra Kommuner och Stockholms Södra Kommuner!

-Storstockholms största problem är att spelarna från mycket unga år hoppar mellan klubbarna och förstör och  resultatet blir att många mindre Föreningars årsklasser splittras, flera Föreningar har inte vare sig något J 20 eller Seniorlag.

-Stockholm skryter om att dom flest Landslagsspelarna kommer från Stockholm eller egentligen Stockholms förorter, dom flesta utlands proffsen kommer även dom från Stockholms förorterna. Undra på att det inte blir några Topp spelare kvar i Stockholm och inga lag i SHL eller HA!

-Enligt Djurgårdens krisgrupp kommer varje SHL lag framåt sekelskifte att vardera få ca 65 000 000 kr per lag, HA ca 5 000 000 per lag och HE inte ett öre, vet inte vad SDHL kan tänkas få!

DESSA PENGAR ÄR SVENSK HOCKEYS, det är våra gemensamma pengar och borde fördelas smart för att kunna utveckla Svensk Hockey som helhet.

-Var kommer alla spelare från?

-Över 70 % av alla spelare i SHL och HA kommer från Hockeyettan och underifrån! Över 20 % är utländska importer! Några få % fostras av Storklubbarna själva!

-AIK och Djurgårdens J 18 och J 20 spelare har ca 30 spelare i resp. trupp = 4 lag x 30 = 120 spelare varav i snitt 3 spelare i varje 4 lag kommer från den egna Föreningen! 12 / 15  spelare av 120 stycken är lika med 10 / 12 % är egna produkter. Alla 105 / 110 spelare kommer från Stockholms förorternas Föreningarna i HE och underifrån!

-FÖRDELA VÅRA PENGAR genom 2 miljoner till vardera 40 st HE Föreningar och 1 Miljon till Landets 80 Div. 2 Föreningar, 2 Miljoner till SDHL s 12 lag. Närmare 200 miljoner ner till alla Föreningar som gör att dom kan utbilda ännu flera ELITSPELARRE!

-Övergångspengarna är ett skämt, dels priset per spelare som går till den Amerikanska / Kanadensiska Ishockeyn, ett Normalt Ryssland, Schweits, etc. Se Fotbollens fina pengar tillbaka i Svensk Fotboll!!

-Storklubbarna värvar tidigt och efter 4 år finns det inte en krona kvar till Moderföreningarna, detta är kanske den största SKANDALEN!

-Scouterna borde alla betala en årlig Licens på 1 Miljon vardera där 90 % går tillbaka till Svensk Hockey. Jag gissar att dom visar kort leg och sitter gratis på alla matcher i Sverige, tänker att dom går in gratis på TV Puck matcherna och gör sina jobb, detta är en annan SKANDAL.

-Om jag vore Kommunalpolitiker i kommunerna skulle jag kräva dom snaraste förändringarna! Det är med allmäna medel, allas våra pengar som alla stora och små Hallar byggs och dom har vingen aning om denna verklighet, dom sitter väl i någon special hytt tillsammans med våra stora Ledare.

-Min Förening Vallentuna har säkert ca 40 spelare runt om i andra Stockholms Förorter och ute i  Hockey Sverige! Fråga duktiga Täby Hockey vart alla deras bra och välutbildade Ungdomar tar vägen!

-Slutligen, rädda Storstockholms Ishockeyn genom att göra egna serier på Hockeyettan Nivå genom en Norra Stockholms ligan-NSL och Södra Storstockholms ligan – SSL. Spela efter stora NHL mönster och med J 18-J 20- Seniorer lagen, sedan i första Veckan av  Maj göra en stor manifestation och Prisutdelning i  Kungsträdgården med stora Pokaler och Ringar, detta är något för större Stockholms sponsorer att satsa på.

Allt med möjligheten att kunna vinna något ” STOCKHOLMS MÄSTARE”!

Liknande kan göras i Öst-Väst-Nord- Syd av Sveriges avlånga land ! Spela Hockey stället för att sitta och åka runt i Bussar och göra slut på Pengar!

Detta skulle säkert locka flera Juniorer att vilja kliva in i Senior Hockeyn, lokala större Stockholms sponsorer……

Många säger att Landsortslagen har bara sitt Hockeylag att samlas kring, löjligt! VI HAR SÅ MYCKET MERA I STORSTOCKHOLM som dom inte har i landsorten.

-Det är dags för dom välavlönade Tjänstemännen i på Förbundsnivå och intresseorganisationer att ta tag i SVENSK HOCKEY,  allt annat är snörerna!

-Den som totat samman ovanstående heter Lars Barkström, Vallentuna Bo sedan 1965 och dess Ishockey ordförande vid 3 olika tillfällen.

Lars Barkström

Lämna ett svar