Fyra överklaganden – fyra olika strategier

Igår meddelade Strömsbro att de skickat in sin överklagan, och därmed så har alla fyra klubbar som nekats licens (Bäcken, Strömsbro, Krif och Kristianstad) skickat in papperen som de hoppas gör att de får sin licens trots allt. Och det är med rätt olika strategier de tagit sig an sin överklagan.

Bäckens strategi är att lägga sig platt. De hänvisar till att de är nya i ettan och att de inte alls var förberedda på vad som krävdes i handlingsplan för att beviljas licens när de inte nådde kraven. Att de var naiva och att de nu förstått vad som krävs, och i sin överklagan så har de också en mer detaljerad handlingsplan, där nya sponsorintäkter efter den nekade licensen är en av vägarna för att nå licenskraven kommande säsong.

Strömsbro påpekar i sin överklagan på det orimliga i att de ska behöva ha ett eget kapital som motsvarar 8% även av de andra sektionernas del av omsättningen. Innebandyn, fotbollen, ungdomsgården och det sociala projektet borde inte inkluderas i omsättningskravet. De har också med anförandet att de tack vare sponsorer och annan stöttning, efter avslaget, nu ändå klarar av (det orimliga) kravet.

För Krifs del så menar man att man har en ekonomi i balans, även om man inte når kraven på 8% av omsättningen i eget kapital (det ligger på minus 600 000 drygt).

Till slut Kristianstad som har som sin angreppspunkt att de inte var i kontrollår, man menar att man nollställdes i och med att man degraderades säsongen som gick. Frågan är dock om detta håller, då de för att få ett kontrollår måste visa på en handlingsplan som gör att man når kraven kommande säsong, något man inte gjort. Och nekas man så skulle man antagligen slå någon form av världsrekord då man degraderats av ekonomiska orsaker två säsonger i rad.

Nu väntar vi på att överklagandenämnden gör sitt jobb, hur lång tid det tar är svårt att svara på. Men ett rimligt antagande är att det kommer någon gång under början av nästa vecka.

Lämna ett svar