Besök i hockeyettanhallar, B-E!

Jag har under mina år besökt många hockeyettanhallar när jag följt mitt lag, Mariestad. Jag tänkte i en artikelserie presentera hallarna och dela med mig av lite minnen från hallarna. Högst subjektiva minnen ska medges, men ändå kanske lite av läsvärde. Samtidigt passar jag på att betygsätta hallarna, vad gäller dessa betyg så ska jag dock vara så objektiv jag bara kan. Idag kör vi ishallarna för lag som börjar på B-E,

Borlänge ishall

Byggd: 1970

Publikkapacitet: 1776

Minne:
Jag har varit där två gånger, men den ena gången kommer jag ihåg lite extra. Det var i allettan norra vi möttes, och det i en match som länge stod 0-0. Vi var en liten klack som rest de 3½ timmarna och som vanligt så stöttade vi våt lag i positiv anda utan hån eller liknande mot motståndarna. Men med typ 10 sekunder kvar så får Borlänge ett friläge och gör matchavgörande 1-0. Fram rusar en tonårig (?) tjej som börjar peka finger och håna mot oss i Boisklacken. Hon får en skarp tillrättavisning av mig om hur man beter sig, för jag avskyr folk som istället för att glädja sig åt sitt eget lag utan som istället glädjer sig åt andras olycka.

Betyg på hall: 3
En hall med läktare på båda sidor, med bra sikt. Men lite steril.  

Hive arena (Boden)

Byggd: 1965

Publikkapacitet: 4000

Minne:
Vi kom dit en riktigt kall vinterdag med massor med snö överallt. Dyr entré kommer jag ihåg det var (140 kr?). Skoterlotteri innanför dörrarna. Vi var drygt 30 supportrar som tagit sig hela vägen upp en alletta, men då hälften var lite äldre så var vi uppdelade mellan sittplats och ståplats. En av oss bytte halsduk med en Bodensupporter, så han hade en Bodenhalsduk om halsen hela matchen. Vi som stod på ståplats hade kanske fått i oss en och annan öl, och ingen av oss kunde trumma. Så det var kanske inte taktfast, men vi gapade ändå hela matchen igenom, och vann gjorde vi ändå om jag kommer ihåg rätt. Vi bodde i Luleå och var bland annat och åkte lånespark på Lule älv i underbart vinterväder (-33 grader och strålande sol), riktigt härligt. Vi hade hyrt en minibuss på ”Rent a wreck ” som omöjligt kunde gå över 80, iaf tills en välkänd Boisare sa att ”nu kör jag”, och se på fan, nog kunde han pina upp den stackars välfyllda minibussen till 100, men då lät den som den skulle explodera. På vägen till hallen fick vi stanna för renar som stod på vägen och vägrade flytta sig.

Betyg på hall: 3
En riktigt stor hall, men betong, betong. Kändes daterad.

Bahcohallen (Enköping)

Byggd: 1983

Publikkapacitet: 1800

Minne:
Jag har varit i Enköping en gång bara, då de normalt inte spelar i Bois serie. Men på vägen upp stannade vi på en liten restaurang som hade så himla god mat så jag har letat efter den varje resa norrut sedan dess utan att hitta den. Vi var några Boisare på plats som gapade så gott vi kunde, någon hemmaklack fanns inte. Tvärtom så verkade folk mest tycka att vi borde sitta ner och vara tysta och inte störa dem när de såg på hockey. I pausen kom en kille fram och ville prata om Eddie Davidsson och Jonas Pontusson, två skickliga spelare som tidigare spelat i Enköping men nu spelade i Bois.

Betyg på hall: 2
Lite ruffig är mitt minne.

Lämna ett svar