Besök i hockeyettanhallar, D-H

Ännu en gång har jag råkat hoppa över en hall, denna gång Dalen, men jag är inte sämre än att jag kan ta med den denna gång istället. Dessutom blir det minnen och betyg även för Halmstads och Huddinges arenor. Det kanske är bästa att påpeka att alla detaljer kanske inte är exakta, då minnen kan förvanskas med tiden.

Smedjehov (Dalen)

Byggd: 1984

Publikkapacitet: 1900

Minne:
Dalens ishall ligger långt upp i en backe, väldigt off jämfört med samhället, och det vill till att ha bra vinterdäck för att klara av att ta sig upp till hallen. Ett av minnena var när jag åkte bild dit. Chaufför var en Boisare som tror han är hockeyettans svar på rallycrossens Kenneth Hansen, så det gick i vådlig fart hela vägen. När vi kom till vägen med backen upp mot hallen så missade han avfarten och tvärbromsade då, vilket gjorde att bilen snurrade ett helt varv på vägen. Som tur var mötte vi ingen, så vi undvek döden, även om hjärtat hamnade någonstans i höjd med adamsäpplet. Det är alltid svinkallt i Dalen av någon märklig anledning, även inne i hallen, så det går knappt ta av sig handskarna när man ska klabba händer och så vidare. De har dock riktigt god tjockkorv som jag kan rekommendera. Jumbotron finns det också, alltså inte en mediakub med bildskärm, men en sån där stor gammal kub över isen som meddelar resultat, tid och utvisningar. Ska tydligen vara HV:s gamla som de skänkt.

Betyg på hall: 2
Kylan drar ner betyget, samt att den känns rätt sliten och trött. Annars är det bra sikt, med en stor sittplatsläktare på ena sidan, och en mindre ståplatsläktare på andra. Höga trappsteg dock på sittplats.

Halmstad arena

Byggd: 1971

Publikkapacitet: 4000

Minne:
Här har jag också varit några gånger. Vid senaste tillfället så ville de bara ha betalt med swish, vilket alla inte hade. Eftersom jag var ansvarig så fick jag samla in pengar i förhand för att sedan swisha från mitt eget konto. Men när vi sedan kom fram till biljettluckan så tog de dessutom en extra bokningsavgift på en tjuga för varje biljett, så det blev dyrt för mig (hade inte hjärta att kräva en extra tjuga av alla). Har ettans häftigaste intro med Thor som kommer ner från taket och skjuter raketer från sin hammare.

Betyg på hall: 3
Förstå mig rätt, det är en riktigt fin och bra hall, men den är ju alldeles för stor! Det är väldigt svårt att skapa tryck i hallen och ett stort minus är att man som supporter på bortastå har en kilometer (typ) att gå för att komma till kiosken. Det är omöjligt att hinna gå dit, handla, och hinna tillbaka igen under en paus. Men visst är det en häftig anläggning de har, med inte bara en ishall, utan det är handbollshall, kampsport, bordtennis med mera med mera.

Björkängshallen (Huddinge)

Byggd: 1965

Publikkapacitet: 2500

Minne:
Här har man varit några gånger. Bästa minnet är när Bois spelar kvalserie mot allsvenskan. Det står 1-1 med bara minuten kvar, då väljer Huddinge av någon outgrundlig anledning att ta ut målvakten. Bois vinner tekningen i egen zon, pucken går till spelgeniet Tomas Mitell (numer tränare i Färjestad) som lägger en lobbpuck hela vägen in i mål! Ett stort steg mot allsvenskan var därmed taget. Vi stod kvar en halvtimme efter slutsignalen och både ropade in laget och blev kvar en god stund till, det var ingen som ville åka hem! Det värsta minnet var när vi sedan mötte dem i allsvenskan säsongen efter. Bois behövde desperat vinna, och dominerade matchbilden. Men tre(!) bortdömda Boismål gjorde att vi föll med uddamålet. Tre busslaster med Boisare fick besvikna åka hem igen.

Betyg på hall: 4
Stor och rymlig hall som det ändå går att skapa lite tryck i tack vare bra akustik. Läktare på båda sidor och kafeterian enkelt tillgänglig.

Lämna ett svar