Så attraktiva är spelarna på marknaden – Kristianstad!

I och med att de fyra lagen som nekades licens nu har fått sina avslag, så innebär det att spelarnas kontrakt i klubbarna nu bryts, något jag kunde avslöja i min intervju med spelarfacket SICO. Därmed så står 72 spelare nu utan kontrakt, och därmed till marknadens förfogande. Men hur pass attraktiva är spelarna på marknaden? Jag tänkte gå igenom samtliga 72 spelare, lag för lag, och ge mitt omdöme. Först ut är laget som hade högst ambitioner, och därmed också spelarna som kanske är allra attraktivast på marknaden.

Bedömning:
A=Borde vara intressant för lag högre upp i seriesystemet
B=Borde vara intressant för topplag i ettan
C= Borde vara intressent för lag under toppen
D= Kanske får svårt att få ettankontrakt

Ian Blomquist (G)

B=Borde vara intressant för topplag i ettan

En målvakt som visserligen är förstaårssenior, men han gjorde ändå 14 matcher med Västerås i allsvenskan säsongen som gick. Har dessutom meriter från junior-vmspel, så visst borde han vara attraktiv på marknaden. Dock är målvaktsbesättningen i de allsvenska lagen i stort sett fulla, endast Vimmerby och Östersund jagar ytterligare var sin målvakt, därmed så lär det vara ettankontrakt han kommer få jaga. Där skulle han dock kunna vara intressant även för topplagen.

Oliver Tornerefelt (G)

C= Borde vara intressent för lag under toppen

Oliver Tornerefelt har gjort en karriär av att vara en skicklig andremålvakt. Som mest under en säsong har han stått 20 matcher, och då har han ändå spelat seniorhockey i i alla fall 5 säsonger. Så visst skulle han kanske kunna landa ett kontrakt som backup i ett topplag, men vill han ha en förstaspade så är det nog längre ner han får sikta ambitionsnivån. Men visst skulle han kunna göra det bra i ett mittenlag någonstans.

Anton Davidsson (D)

B=Borde vara intressant för topplag i ettan

Visst skulle ett lag långt ner i allsvenska hierarkin kanske kunna göra en chansning och plocka in den 20-årige backtalangen Anton Davidsson. Men med bara en seniorsäsong innanför västen så skulle han nog må bra av att få lite mer rutin och speltid innan han tar steget. Men visst kommer han inte att sakna anbud från ettanlag med ambitioner, så pass klass visade han i Kristianstadströjan under säsongen.

Christian Lindberg (D)

A=Borde vara intressant för lag högre upp i seriesystemet

Christian Lindberg lyfte hela Kristianstad när han anslöt i slutet av förra säsongen. En tvåvägsback som både är välväxt och fysisk, men som också kan slå de avgörande passningarna. Det är klart att en så pass komplett back med framtiden för sig skulle kunna få ett allsvenskt anbud.

Simon Andersson i Kristaisnatdströjan. Foto: Lars Svensson

Simon Andersson (C)

C= Borde vara intressent för lag under toppen

Ansågs vara en stor talang men kanske inte riktigt fått det där stora genombrottet som poängspelare. Men visst är det en nyttig slitvarg, och är det ett topplag som vill ha en nyttig rollspelare så är det inte omöjligt att han kan vara mannen för dem. Men det troliga är att han får se sig om efter en klubb med lite lägre ambitioner.  

Nils Juntorp (RW)

B=Borde vara intressant för topplag i ettan

En ung kille som gjorde sin första seniorsäsong säsongen som gick. Rightaren gjorde det rätt bra, och var bidragande till Kristianstads fina säsong, även om han kanske inte hade någon ledande roll. Har en bakgrund i HV:s juniorer, och var även utlånad under fem matcher till Dalen med över en poäng per match i snitt som facit. Kanske en återkomst dit är aktuell?

David Karlström (C/RW)

B=Borde vara intressant för topplag i ettan

Hade en stark säsong i Tyresö/Hanviken, en spelskicklig center med rutin från allsvenskan och utlandet. Det är klart att en sådan är intressant för alla ettanlag. På twitter uppger ”Jordfrånvarande troll” att han är mer eller mindre klar för Karlskrona.

Gustav Lindberg (LW/RW)

B=Borde vara intressant för topplag i ettan

Lindberg kommer antagligen vara en av de allra mest jagade Kristianstadsspelarna i och med sina starka 42 poäng i Skövdetröjan säsongen som gick. En offensivt skillad spelare med ett bra direktskott brukar inte vara osajnad speciellt länge. Dock tror jag inte att defensiven håller för ett allsvenskt försök.

Joel Ratkovic Berntsson lär vara attraktiv på marknaden. Foto: Lars Svensson

Joel Ratkovic Berndtsson (LW/RW)

B=Borde vara intressant för topplag i ettan

Ännu en spelare som anslöt sent under säsongen och gjorde det bra. Snabb och fysisk och utrustad med ett bra skott dessutom. Dock ung ännu, och någon säsong till i ett topplag i ettan skulle göra honom gott.

Kaptenen Dennis Svensson lär få allsvenska anbud. Foto: Leif Svensson

Dennis Svensson (C/LW)

A=Borde vara intressant för lag högre upp i seriesystemet

Hjärtat som drev laget säsongen som gick, och dessutom en grymt skicklig och rutinerad center. Det är klart att han kommer kunna få ett allsvenskt kontrakt om han så önskar.

Wiggo Weinö (LW/RW)

C= Borde vara intressent för lag under toppen

Visst var även Wiggo Weinö en viktig del av kollektivet Kristianstad säsongen som gick.En riktig bulldozer som vann massor med närkamper. Hade det inte varit så trångt i topplagen så skulle han definitivt ha kunnat ta en plats där, men jag misstänker att det nu är så pass välfyllt i topplagen att han får leta sig längre ner i hierarkin bland lagen.

Lämna ett svar