Gästinlägg: ”Öppet brev”

Detta är ett gästinlägg skrivet av Vallentuna före detta ordförande Lars Barkström. Brevet är oredigerat och åsikterna hans. Vill du göra din röst hörd på kmhockey.se? Maila mig på hkrister@msn.com!
En rättelse till inlägget: SDE hockey HAR ett J20-lag.

 ” ÖPPET BREV TILL HOCKEYETTANS STYRELSE OCH ORDF. i Svenska Ishockeyförbundet, Larsson ”

-När vi startade SHL, Stockholm Hockey League,  var dom ekonomiska Frågorna A och O, hitta fram till ett större Publikintresse, gemensamma leverantörsavtal, alla olika Kommuners syn på vårt Föreningsarbete och avtalen som hyror, öppettider kort och långsiktigt, samt andra frågor som satte bättre grunder för oss alla Div. Ett klubbar i Storstockholm, vi talade om Hängavtal med dom övriga Ishockey Föreningarna i Stor Stockholm för att STÄRKA våra verksamheter och Ishockeyn……..

-Andre L. från Gotland reste runt och gjorde enkäter som ovan med alla Föreningarna.

-Ett stort problem var redan då Storklubbarnas rovdrift på våra duktigaste ungdomar som utvecklats till dagens hysteri med värvningar i alla åldersklasser kors och tvärs vilket leder till att många Föreningar inte får fulla lag, antalet J 20 och Seniorlag minskar i Storstockholm.  Ta bara i Täby Kommun, en av alla 27 Kommunerna i Sthlm  där Täby / Danderyd, Stocksund, Enebyberg lagt ner sina J 20 och Seniorlag i Storstockholm.     

Förslag till Hockeyettans Styrelse, titta bakåt, se utvecklingen i Stockholm och vad är orsaken, AGERA STORT FÖR OSS SOM KÄMPAR i motströmmen?

-Fokusera på att få del av våra, Svensk Ishockeys idag stora pengar, Fördela med 2 miljoner till varje HE Förening, 80 Miljoner, 1 miljon till alla Div. 2 Föreningar samt SDHL!

–        ”         ”    ”  förändra övergångsreglerna så att Moder föreningarna får sin del av de pengarna!

-DRIV DENNA FRÅGA SÅ HÅRT OCH STORT ATT ALLA Ishockey intresserade i Sverige ger oss RÄTT till våra krav och att MAKTEN skäms.

-Arbeta med att göra arbetet , popularisera i och runt Föreningarna så dom duktigaste Hockey personerna vill sitta i Styrelserna och delta i arbetsgrupperna!

-Utbilda oss att bättre vinna avtal med flera Sponsorer.

-Varför inte ett Hockeyettan Triss själva eller Hockey TRISS som alla kan sälja, alla köper Triss lotter, HE blir ” spelbolaget ”, ägaren.

-Skapa gemensamma Inköps kanaler för Material och andra av våra Förbruknings varor, ett eget Materialbolag som importerar själva, stora pengar att spara / Vinna / Tjäna!

Med Mera………..

Slutligen en fråga till avgående HE Styrelsen, vad har Ni åstadkommit senaste året och vad avser Ni att Åstadkomma inom kommande Verksamhets år??

25 % av HE medlemmarna i HE kom ej på Årsmötet, varför??

Betr. Serieindelningen så gör som i NHL med 4 Konferenser där Stockholms lagen gör upp om att koras som STOCKHOLMS MÄSTARE för J 18-J20 och Seniorlagen med en stor manifestation i Kungsträdgården med stora Pokaler, Klockor till Vinnarna första veckan i Maj.

I övrigt kör NORRA – ÖSTRA – VÄSTRA – SÖDRA Ligorna efter NHL mönster, varför gå över ån efter vatten!

Detta ger säkert ett ökat intresse från Spelare, Publik och Sponsorer, ökar intresset totat för Svensk Ishockey!

Det tar bort en massa långa kostsamma resor…….

Ovanstående en verklig önskan att förändra, utveckla Ishockeyn och att Ni tar tillvara på våra stora Möjligheter i SAMVERKAN!

Sluta Dansa efter SHL s makt och andras som bara är i vägen.

Med vänlig hälsning / Lars Barkström

Lämna ett svar