Här är lagen som jagar spelare

Nu när det helt plötsligt är uppåt 80 spelare som ska jaga nya lag efter KIK:s, Strömsbros, Bäckens och Krifs degraderings, så skulle det ju vara intressant att se vilka lag det är som fortfarande jagar spelare, så man kan få en fingervisning om var de hamnar. Jag har nu gjort en kartläggning över vilka lag som fortfarande har hål i sina lagdelar att fylla, med utgångspunkten att en trupp består av tre målvakter, sju backar och 13 forwards. För att tydliggöra hur attraktiva klubbarna är i sin jakt har jag dessutom lagt in en färgkod enligt nedan.

Grön=lag som alltid går till allettan
Gul=lag som går till allettan ibland
Röd=lag som ej brukar gå till allettan

Vi börjar väl med målvaktssidan:

Som ni kan se är det fortfarande bara tre lag som inte har fyllt målvaktspositionen. Jag har dessutom markerat Väsbys lediga målvaktsplats med fet, kursiv stil, med det menas att den egentligen inte är ledig, utan bara att spelaren inte är officiellt släppt ännu. Det innebär att åtta målvakter slåss om två positioner (om de nu vill spela ettanhockey). Addera att det dessutom endast är två lediga målvaktspositioner i allsvenskan, och man förstår att det kommer bli tufft för målvakterna att hitta lediga uppdrag. Spelare som Ian Blomqvist, Oliver Tornerefelt, Viktor Eriksson och Martin von Schoultz kanske får följa med sina klubbar neråt i seriesystemet?

Då kikar vi på backsidan:

Backsidorna är också rätt välfyllda redan. Visby har eventuellt en plats ledig och detsamma gäller Västervik. Är man beredd att flytta längre norrut så ser Piteå ut att ha ett par platser lediga. Borås lär få en och annan påringning, det ryktas bland annat om att Filip Persson förhandlar med klubben. Wings kanske kan locka till sig någon back som vill hem till Stockholmstrakten? Det kommer bli trångt även för backarna att hitta nya klubbar.

Till sist forwardssidan:

Här ser det ut att finnas en hel del platser lediga, men jag tror att Hudiksvalls fem till synes lediga forwardsplatser egentligen är betydligt färre då de brukar ha spelare klara som stämplar. Frågan är om inte de redan är fullbelagda till och med. Västerviks plats kan också redan vara fullbokad, om någon utöver Emil Örvall (som har första lediga platsen) är sajnad redan. Det gör att vill man ha ett attraktivt lag söderut så får man kika på i första hand Tranås och Mariestad, och i andra hand kanske Borås. Är man beredd att åka till riktig vinter så är det enklare att hitta lediga platser, då såväl Boden som Piteå jagar forwards fortfarande. Jag kan tänka mig att Mörrum, som har gott om platser, kommer få en hel del påringningar med. Men är man beredd att flytta så finns det ändå kanske plats för alla lediga forwards, men då får man nöja sig med lag längre ner i hierarkin.

Omslagsfoto: Leif Svensson, Kristianstad

Lämna ett svar