Intervju med många besked!

Det var en minst sagt avslöjande intervju jag fick med förbundets tävlingschef för en liten stund sedan. För även om han i egenskap av potentat inte vill säga för mycket, så går det ändå utläsa en hel del riktigt intressant information från intervjun. Här är det jag tycker mig kunna utläsa:

* Förslaget med tre serier med tolv lag är inte aktuellt.

* Det blir ingen tvångsförflyttning av Falun. Det tycker jag mig kunna utläsa av svaret där han säger att lag lagt sin budget redan och då kan man inte vara taskiga och flytta dem. Därmed så blir det med stor sannolikhet (om inte KB65 eller Malung tackar ja) åtta lag i den norra ettan.

* Jag tyckte mig kunna utläsa att man vill ha så jämn fördelning av lag som möjligt. Det innebär att södra serien lär få ett lag från antingen östra eller västra. Då västras lag ligger bäst till (jag tänker på Borås eller Dalen) så lär det tas från den västra ettan. Det innebär 9 lag i västra och södra, och 10 lag i den östra ettan.

* Lag med färre än 10 lag kommer spela tre grundserieomgångar, alltså att man möter varandra tre gånger istället för två.

* Vi kommer få en lottning tidigt i augusti som senast, kan man bara få svar från KB65, Malung och Värmdö snabbt så kan det också komma tidigare.  

* Det är inte omöjligt, men osannolikt, att det blir en minskning av antalet ettanlag till kommande säsong.

* Det kommer presenteras en ändring (antagligen mildring) av licenskraven under hösten.

* Tävlingschefen är lika frustrerad som oss andra över att processen drar ut på tiden.

Vad tycker ni om beskeden?

Lämna ett svar