Strömsbros ordförande: Vi kommer inte vara tysta!

Två dagar efter avslaget i överklagandenämnden så är det fortfarande en upprörd Strömsbroordförande i form av Peter Agell som kmhockey.se får tag i. Han kan inte alls förstå hur överklagandet hanterats och nu kommer Strömsbro att överklaga överklagandet till RIN (RiksIdrotssNämnden), högsta juridiska nivån inom idrotten. Men samtidigt så rustar de nu för en säsong i tvåan, där man bland annat måste omförhandla alla spelarkontrakt.

Spontant, hur är känslorna så här två dagar efter det negativa beskedet?

– Det är en stor besvikelse förstås, vi hade hoppats att svensk ishockey varit mer förstående för utmaningarna som finns på den här nivån. Visst, vi förstår att det finns det ett regelverk att hålla sig till, men när man kan leda i bevis att man löser detta och att det väcks ett intresse för föreningen när man är i kris, och att det finns många som vill hjälpa till. Om det är så rigitt (stelbent red anm) system, så man hellre väljer en tredjerankad förening i kvalserien före oss som har en ekonomi i balans, så sätter det fingret på vad som är fel i svensk ishockey.

– Så det finns mycket vi är sura på, men vi är rätt så beslutsamma att är det här de vill ha så ska vi ge er en match. Nu ska vi starta i en lägre serie, men vi kommer inte vara tysta. Det finns mycket att prata om, men nu måste vi också rusta oss snabbt, vi har ju pausat verksamheten, så det finns mycket att ta tag i.  

Ni kommer överklaga?!

– Ja det gör vi parallellt med att planera för tvåan, det gör vi då vi inte har några förhoppningar om att få snabbt svar, men vi hoppas givetvis lyckas med vår överklagan. Men blir det tvåan så siktar vi på att få med oss samma lag, att få med oss hela gänget. Så vi har en plan som håller även för ettan, även om den är pausad, så visst är vi rustade om det blir ettan, på alla plan. Vi kunde presentera en handlingsplan som visade att vi kommer lösa det. Vi har fått garantier från sponsorer, men det hade vi ingenting för. Det är ett slag i ansiktet för de som vill värna om idrotten ekonomiskt. Det verkar de inte ha något intresse av, så jag är lite bitter minst sagt, men inte slagen i spillror. Vi kommer kriga!

Hur ser det ut med spelarkontrakten, gäller dem fortfarande?

– Generellt så är alla kontrakt skrivna för hockeyettan, så alla kontrakt är hävda nu. Men vi har diskuterat med alla i truppen och fått bra svar från de flesta, sedan hur vi formulerar kontrakten för tvåan får vi se, men vi försöker ge dem en bra deal, men hur de utformas exakt är inte klart.

Har detta som hänt fört sig något bra med sig med?

– Ibland är det så att ta ett steg tillbaka, så det är inte alltid bara negativt, man kan göra om och göra rätt. Vi har haft en föreningsstruktur som straffat oss hårt, det har vi fått klartecken på att ta tag i nu, så att vi kan ha en annan struktur om vi går upp nästa säsong. Så det finns saker man kan ta tag i, att samlas lite granna. Sedan jobbar vi med en tvåanbudget, den är inte klar ännu, men det försvinner intäkter direkt på olika plan, bland annat det centrala ligastöd, även om det är blygsamt men det är ändå pengar, och även andra intäkter som sponsorer med mera som kanske försvinner. Sedan kanske det blir mindre publik, men jag tror inte det med tanke på att vi spelat i norra ettan där det inte finns några namn som lockar. Då kanske det är roligare när det blir mer lokala lag och det finns också förutsättningar för att det kommer bortapublik. Vi kommer i alla fall få två rejäla derbyn, när Valbo och GGIK kommer, då lär det bli mycket folk.

Du har också pratat om att folk ställt upp nu när det blåst!

– Ja vi har haft en väldigt lojal sponsorgrupp och jag vill verkligen tacka alla som varit med och skänkt via swish och annat, hoppas de är med oss framåt också nu.

Du verkar spruta av revanschlust, du verkar inte ha gett upp utan ramlar ni ur ska ni snabbt upp igen!

– Ja det är vår plan, men då ska allt kugga i, det är det vi vill. Blir det tvåan så är det det som gäller. Sedan all respekt för att det finns motståndare som kommer göra allt för att vi inte ska lyckas, det finns många bra lag i tvåan som kommer vara extra sporrade att slå oss. Men det får vi ta.

***

En annan viktig nyhet: Malung har tackat nej till den erbjudna platsen Nu återstår endast svar från KB65 innan serieindelningen kan göras.

Lämna ett svar