Besök i hockeyettanhallar, K-L!

Jag tycker uppriktigt det är roligt att skriva den här artikelserien, för jag drar mig till minnes alla roliga (och mindre roliga) händelser man varit med om under sina år som Boissupporter. En riktigt nostalgitripp längs minnenas allé, och jag hoppas verkligen att det också kan ge er inspiration att ge er ut och besöka andra hallar än er egen. Resan dit är minst lika mycket en upplevelse att uppskatta som själva matchen. Och ger det er inte inspiration, så kanske det i alla fall ger er en stunds underhållning samtidigt som ni får lite kunskap om hur hallarna ser ut runt om i hockeyettan. Trevlig (förhoppningsvis) läsning!

Part Arena (Kalix)

Byggd: 1972

Publikkapacitet: 2086

Minne:
Kalix var det ena stoppet på min norrlandsturné, där Boden var det andra. Även när vi besökte Kalix var det kallt, kallt, och meterdjup snö. Vi var bland annat förbi bandybanan och tittade kommer jag ihåg. Mitt största minne därifrån är att jag trummade, något jag normalt inte gör, fram tills att jag slog i fingret i metallringen runt trumman så blodet började spruta! Det kom en och annan svordom ur munnen då kan jag säga. Det finns en anledning till att jag inte är så lämplig som trummis…

Betyg på hall: 4
En rätt bra hall med god sikt åt alla håll och kändes rätt fräsch med.

NKT Arena (Karlskrona)

Byggd: 2005

Publikkapacitet:  5050

Minne:
Här har jag varit två gånger, men det mesta minnet kommer från min första resa dit. Det var en arrangerad bussresa som det var dåligt intresse för, med tanke på hur lång resan var, men den blev i alla fall möjlig tack vare att spelarna gick in och sponsrade. Men då det mest var pensionärer som hade möjlighet att åka (var arbetsdag dagen efter) så var klacken inte speciellt stor. Men vi krigade på riktigt bra ändå, det var inte många sekunder vi var tysta. Under en av pauserna så fick Peter Synnermark tag på mig när jag gick i korridoren och sin vana trogen (på den tiden) så skulle han givetvis ha en intervju.

Betyg på hall: 5
En arena byggd för SHL och med det helt andra faciliteter än övriga ettanarenorna.

Lindehov (Lindlöven)l

Byggd: 1976

Publikkapacitet: 1800

Minne:
Lindehov har man varit i ett antal gånger, så det finns några minnen. Jag kommer bland annat ihåg en match där Bois ledde med 5-4 och hade pucken i anfallszonen med sex sekunder kvar. Lindlövenspelaren Max Lalander hade varit den enda som hållit Lindlöven i matchen, då Bois dominerat matchbilden fullständigt. Därför kom det som en rejäl kalldusch när Bois tappar pucken bakom offensiv kasse, ett snabbt pass upp på vänsterkanten där nämnde Lalander fick pucken och i matchens sista sekund också kvitterar! Eländes elände, och inte blev det bättre av att nämnde Lalander gjorde sitt femte mål i matchen i sudden och gav Lindlöven segern. Ett kul minne var också när vi på väg in fick se en epa-traktor på parkeringen, en splitter ny porsche! Eller när vi hade några småkillar som tyckte det var jätteroligt att komma och vifta med små Lindlövenflaggor framför oss när de tog ledningen. Det var inte lika roligt när Bois sedan gjorde fem raka och vann matchen… Eller som när några andra småbarn kom fram och frågade om vi inte kunde byta lag och heja på Lindlöven för de hade ingen hejarklack.

Betyg på hall: 3

Träläktare på ena sidan bara, men man ser bra. Jag föredrar träläktare faktiskt, de blir inte lika jobbiga att stå på som betong. En ordinär ettanarena, varken mer eller mindre.

Lämna ett svar