Poängspelaren får jaga ny klubb!

Gustav Lindberg fick något av ett personligt genombrott säsongen som gick med 40 poäng på 36 matcher i Skövde. Ett Skövde som efter säsongen gick i konkurs, och när Lindberg sedan valde att spela i Kristianstad så förlorade också de sin ettanstatus. Men hur tacklar han dessa prövningar och hur ser han på sin framtid? Kmhockey.se ringde upp Gustav för en pratstund.

Du har verkligen maximal otur, först spelade du i Skövde som nu gått i konkurs och denna säsong skulle du spelat i Kristianstad som nu blev degraderade. Hur är känslan?

– Man har inte varit med om det här förut, men det är självklart tråkigt, men det är inte mycket jag kan göra. Man har inte varit klubblös i slutet av juli någon gång tidigare, så det är mycket tankar om hur man vill göra nu. Men det är segt när man varit inställd på att spela i Kristianstad hela sommaren, så blir det så här.

Märkte du av Skövdes problem under din tid där?

– Jo det gjorde man väl, men sedan kanske det inte drabbade mig, Men som lag så hanterade vi det på ett riktigt bra sätt tycker jag. Sedan borde vi ha gått till slutspel, vi behövde en poäng sista fem matcherna och löste inte det, så man var ruggigt bitter efter säsongen.

Vad var det som avgjorde att ni missade, är det det här med att ”det sitter i väggarna”?

– Det var ju 12 nya spelare, så jag vet inte om det påverkade, men vi hade hoppats på mer självklart. Jag tycker att vi hade det som krävdes för slutspel, sedan kanske vi inte gått hela vägen, men det hade varit roligt att ge ett slutspel till publiken.

För egen del då, du gjorde ju en riktig kanonsäsong!

– Ja jag är nöjd, men det är bitter eftersmak då man ville gå långt. Men jag trivdes ändå väldigt bra med alla i klubben, spelare och ledare och så.

Vad gjorde att du kunde ta kliv poängmässigt jämfört med tidigare säsonger?

– Vi hade bra kemi i kedjan, jag, Henriksson och Söder. Sedan läste jag att Söder fick kritik, men för mig var han en väldigt viktig spelare, utan honom och Henriksson så hade jag inte gjort så mycket poäng, så det är inte alltid det man ser på läktarna stämmer kanske. Men jag gjorde bra med poäng direkt och fick självförtroende, sedan var jag väldigt revanschsugen efter säsongen i Mariestad, där jag avslutade starkt men hade ingen bra start på säsongen.

Efter säsongen så valde du alltså Kristianstad, hur gick tankarna där?

– Det kändes ju som ett steg upp, Kristianstad var i kvalserien och är ofta ett bra ettanlag och har även varit i allsvenskan flera år, så jag hade höga förväntningar. Sedan lockade det att få Sörensen som tränare med, man kunde lära sig mycket av honom.

Ställde du några frågor om ekonomi inför att du skrev på?

– Nej det gjorde jag inte, jag har jag aldrig gjort det när jag sajnat med en klubb, men det får man väl ha med sig framöver. Sedan var det inte bara jag, agenten var ju också med, och han hade inte fått några indikationer på det alls heller. Agenten var lika chockad som mig. Sedan vet man ju inte om sportchefen visste om det heller.

Nu närmar det sig slutet på silly season och du står utan klubb, hur tänker du?

– Jag vill göra klart med något snart, jag pratar med några klubbar, samtidigt försöker jag träna på och göra mig klar för nästa säsong.

Vart bor du nu?

– Hemma i Enköping hos föräldrarna, så det är där jag spenderat sommaren, sedan är jag mycket i Västerås med.

Har du fått några intressanta anbud då?

– Jo det tycker jag, så det ska nog lösa sig. Hade jag inte känt för det så hade jag nog väntat, det är viktigt man känner för klubben med.

Vad blir viktigt för dig i valet, roll, att det är en toppklubb eller annat?

– Man vill vara i ett bra lag, men också ha den rollen man är bäst i, så det är en blandning. Men det hockeymässiga är det viktigaste. Går hockeyn bra brukar det andra lösa sig med.

Hur funkar det mentalt, med att nu behöva ställa om från att spela till Kristianstad till att nu få jaga ny klubb?

– Man tänker ju väldigt mycket, man satt lugnt och sedan fick man beskedet om det första avslaget, och då skulle ju klubban överklaga, och det lät väldigt positivt av vad vi fick höra, sedan när beskedet kom så gick man sätta fart. De flesta lag drar ju ändå igång den 5/8 så det är bara någon vecka kvar.

Hur mycket info fick ni under processen?

– Några meddelande bara, men det var ju styrelsen som höll i det, men så fort malm fick info så fick vi den med.

Blir man bitter att man inte fick veta mer tidigare?

– Mer tråkigt, jag hade sett fram emot att åka dit och spela, sedan lider man med supportrarna det är ju deras klubb liksom.

Blir det ett topplag för din del?

– Förhoppningsvis blir det något bra lag, det finns många bra ettanlag, men inget är klart än i alla fall.

Kan det bli aktuellt med utlandsspel?

– Nej det blir Sverige.

Lämna ett svar