Besök i hockeyettanhallar, T-V!

Då går vi i mål med min genomgång av nuvarande hockeyettanhallar som jag besökt. Eftersom det är den sista genomgången så blir det fyra arenor som presenteras denna gång. Det kan eventuellt komma en eller två bonusartiklar med forna ettanhallar (Skövde, Östersund, Nybro, Kalmar, Vita Hästen, Arboga, Grums och ev någon till).

Stiga arena (Tranås)

Byggd: 1978

Publikkapacitet: 2100

Minne:
Stiga arenahar det blivit några besök i. Där finns en av få hallar med två trummisar, som jag förstått det två bröder, som trummat där i många år nu. Det brukar bli bra kamper när vi kommer med en busslast, även om Tranås har en betydligt starkare och större klack på bortaplan. Har vid ett tillfälle blivit intervjuad av deras webbsändning i en paus angående mitt bloggande. Ett annat starkt minne är när vi åkte ner till Tranås samma dag som Covid-larmet kom, dagen efter så förbjöds det först publik på arenorna och sedan stoppades spelet helt. Vi hade då vunnit bortamatchen (den vi var på) med 1-0 och hade ena benet i en kvalserie, men något kvalseriespel blev det alltså aldrig.

Betyg på hall: 4
En rätt bra ettanarena, har läktare på båda sidor, ståplats på ena sidan och sittplats på andra. Lagom stor och med rätt bra akustik.

Ljungby arena (Troja)

Byggd: 2015

Publikkapacitet: 3500

Minne:
Här finns det många minnen från, det allra främsta givetvis när Troja gör ett segermål i en avgörande slutspelsmatch EFTER att tiden gått ut. Då var det upprört kan jag lova! Men det finns också positiva minnen, som när vi åker till Ljungby med halva laget borta i princip och en viss andrekeeper vid namn Arvid Ljung (som ägnat de få framträdande han gjort innan med att släppa in allt i princip) helt plötsligt får en lidnersk knäpp, står på huvudet och vinner matchen mer eller mindre på egen hand åt Bois. Efter det gick det gjorde han en magisk säsong och fick givetvis spela allsvenskan säsongen efter. Annars så är man mest överraskad över att så mycket publik (som det brukar vara iaf) kan låta så lite. När jag varit där har de inte haft en klack värd namnet, vilket måste sägas vara överraskande för en klubb med så anrik historia. Ett annat minne är när vi inte fick gå till kiosker och kaféer för vår egen säkerhet, tydligen så fanns det hemmasupporters som man inte litade på riktigt.

Betyg på hall: 5
I nuvarande etta så är det den bästa ettanhallen. Visst, NKT arena i Karlskrona är större och med bättre faciliteter, men den är inte anpassad för spel i ettan, därtill är den för stor. Enda minuset med Ljungby arena är att man står så långt ut i hörnet som bortaklack att det blir svårt att se.

Visby ishall

Byggd: 1975

Publikkapacitet: 2000

Minne:
Hit har det blivit några resor, tyvärr aldrig någon organiserad bussresa, mer att man åkt ett gäng med bil. Vid ett tillfälle så hade jag absolut inga pengar, så jag hade inte råd att åka med, även om jag ju så klart ville. Då sa en av spelarnas föräldrar, Urban Engqvist, att det är klart du ska åka med! Så han bjöd mig på hela resan, hotell, resa, inträde, ja rubbet!  När vi åkte färja över så fick en annan spelarförälder, pappa till Tobias Sandberg, som anslöt vid färjeterminalen, sätta sig i bagageutrymmet för att det var fullt annars i bilen. På så vid kom han med i färjepriset bilen+passagerare. Visby är annars en fin stad med mycket historia, men när vi vandrat runt i staden som man ju gör, så förstår man att det kan vara ganska blåsigt och kallt i staden på vintern. En annan gång så var vi på besök under en playoffmatch. Vi hade vunnit hemma klart, men åkte på två riktigt sura förluster och åkte ut på bortaplan. Efteråt så var vi tvungna att hitta på något för att höja humöret lite, så vi åkte och bowlade, där hamnade vi mitt i en gymnasieklassfest av något slag vilket gjorde att det var bra drag. Jag loosade som vanligt på bowlingen, men humöret blev iaf bättre.

Betyg på hall: 2
Här snackar vi gammalt och slitet! Inte den äldsta hallen, men känns som om den är 100 år gammal. Trött kiosk och trött i största allmänhet.

ACT-hallen (Västervik)

Byggd: 1984

Publikkapacitet: 2500

Minne:
Här var jag ett par gånger innan de gick upp, och det starkaste minnet är från säsongen 14/15 när vi föll i ett playoffspel mot dem. Jag har för mig det blev 5-2 till Västervik som hade ett grymt lag med bröderna Engsundh, Joacim Hedblad, Emil Georgsson och väldige Dan Pettersson bland annat. Västervik upplevdes alltid ha en mindre rink, jag vet inte om så var fallet, men det kändes alltid som det var närmare väg från sarghörnet in till kassen och det blev även mycket mer närkamper när man spelade i Västervik. Eller så var det sättet de spelade på bara som gjorde att det kändes så. Betyg på hall: 3
Vad jag kommer ihåg en ordinär ettanhall med en större läktare på ena sidan och en mycket mindre på andra.

Lämna ett svar