Veckans bästa värvningar – vecka 31!

Sista veckan innan återsamlingarna så var det givetvis mängder med spelarpresentationer. Här är det 15 jag tycker ser allra bäst ut.

Övergångar från den 29/7 till den 4/8.

  1. Robin Carlsson Tillström (F), från Västervik till Karlskrona

Robin slog igenom efter en jättesäsong i Hanhals säsongen 18/19 där han gjorde 45 poäng på 34 hockeyettanmatcher. Säsongen efter gjorde han 26 poäng i allsvenskan med Tingsryd, men efter detta så har framgångarna och poängskörden gått i stå lite. Därför tar han ny efter fem allsvenska säsonger ny sats i ettan i Karlskrona, och det ska bli väldigt spännande att se hur den omstarten går. Men kan mycket väl vara med och fajtas om poängligasegern i södra ettan.  

2. Filip Lennström (F), från Kristianstad till Troja

Bildade tillsammans med Georg Wigelt ett av ettans mest fruktade anfallsduo. Snittade nästan en poäng per match och är med sin intensiva spelstil med fina skridskoåkning en lika stor tillgång defensivt.

3. Tim Welin (D), från Kalmar till Karlskrona

En riktig talang som sin sista juniorsäsong hade näst högst poängsnitt av samtliga backar. Följde upp det med 17 poäng på 27 seriematcher med Väsby innan han gick till Kalmar. Där gjorde han en ny poängstark säsong och var en viktig del i att laget tog klivet upp i allsvenskan, men senaste säsongen så hade han det lite tuffare i laget en nivå upp. Nu tar den skridskostarke och spelskicklige backen klivet till Karlskrona och jag tror att han blir deras nya förstaback offensivt.

4. Viktor Bernhardtz (F), från Halmstad till Karlskrona

Det tog en säsong innan Bernhardtz kom in i seniorspelet riktigt, men förra säsongen så tog han verkligen ett riktigt kliv framåt. Snabb, avig och kreativ, egenskaper som jag tycker saknades lite i Karlskrona förra säsongen.

Gustav Lindberg i numer konkade Skövde IK. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

5. Gustav Lindberg (F), från Skövde till Västervik

Fick en poängexplosion säsongen som gick med 40 poäng på 36 matcher. Är en skridskostark och puckstark ytter med rätt bra spelsinne och ett riktigt bra direktskott, en stor tillgång i powerplay. Dock svagare defensivt.

Emil från säsongen då han vann hela ettans poängliga. Foto: oliver Åström, Kalix

6. Emil Lindblom (F), från Boden till Sundsvall

Lite överraskande så blev det en riktig plattsäsong för Emil Lindblom när han tog klivet från det mindre bemedlade Kalix till topplaget Boden. 61 poäng i Kalix blev 26 i Boden, och frågan är om han kan få fart på poängproduktionen igen när han provar i ny omgivning. Hans fysiska och fartfyllda spelstil borde passa bra in i Sundsvall.

6. Oscar Eriksson (D), från Piteå till Visby

Oscar hade en uttalat defensiv roll under sina säsonger i allsvenskan och SHL, men han visade under förra säsongen att på ettannivå så finns det en offensiv uppsida med. Stor och stark, backar inte föär att spela fysiskt.

7. Rasmus Kahilainen (F), från Västervik till Hudiksvall

En elak ytter som har bra fart på rören och som gillar att spela fysiskt. Kommer vara en nyttig attitydspelare i Hudiksvall.

8. Isak Johansson (G), från Hudiksvall till Väsby

En bra ettanmålvakt, men kanske inte den där toppmålvakten jag trodde att Väsby skulle värva.

9. Wiggo Weinö (F), från Kristianstad till Mariestad

Wiggo hade en lite hjälpgummeroll i Kristianstad där han spelade allt ifrån förstakedja ner till en fjärdekedja. Men han har också såväl defensiva som offensiva kvaliteter, han är inte bara en powerforward med sin fart och sina 97 pannor, utan han har också ett riktigt bra spelsinne.

10. Carl Westberg (F), från Hudiksvall till Halmstad

En spelare som befinner sig betydligt oftare i utvisningsbåset än i poängprotokollet. En hårt arbetande attitydspelare som nu vänder åter till klubben där han gjort sina bästa säsonger.

11. Arvid Sundin (F), från Piteå till Hudiksvall

Gjorde en rätt bra första seniorsäsong, även om han var lite skadedrabbad. En smart spelare som är stark på puck.

12. Noa Lindqvist Muci (F), från Krif till Mörrum

Gustav Marnetoft återvänder till Sundsvall. Foto: Oliver Åström

En välväxt center som är rätt stark på puck och nyttig i båda ändar av isen.

13. Gustav Marnetoft (F), från Piteå till Sundsvall

Det blev inte samma succé i Piteå som han hade innan jul säsongen innan i Sundsvall. Nu vill det till att steppa upp igen om powerforwarden ska få fart på karriären.

14. Viktor Fridolfsson (F), från Krif till Mörrum

Gjorde en kanonhöst i Linden säsongen som gick, men efter en övergång till Nyköping så hände ingenting. Vilken Viktor får vi se i Mörrum i vinter? Den speedige och avige full med självförtroende eller den lite mer tveksamme?

15. Tim Dackell (F)

Spelskicklig forward som gjorde en rätt bra första seniorsäsong i Wings säsongen som gick.

Lämna ett svar