Så blir serieindelningen!

Nu har till slut SvIHF fattat beslut om hur serieindelningen kommer se ut. Det blir två åttalagsgrupper och två tiolagsgrupper, och det kom även några andra spännande beslut.

Det blir alltså åtta lag i den södra och norra ettan och tio lag i den västra och östra. Den västra och östra kommer att spela dubbelmöten, alltså 18 matcher.  Den södra och norra kommer istället att spela trippelmöten, alltså 21 matcher. De fyra högst placerade lagen från säsongen innan, får alltså en extra hemmamatch (11 st mot de andras 10). I den södra ettan så innebär det att Västervik, Troja, Karlskrona och Halmstad får en extra hemmamatch, medan Hudiksvall, Piteå, Boden och Sundsvall får en extra hemmamatch i norra.

En annan stor nyhet är att inget lag kommer att ramla ur hockeyettan, utan man kommer fylla på med fyra lag från kvalserierna upp till ettan så att det blir 40 lag nästa säsong.

Allettan kommer innehålla 20 lag fördelat på en norra och en södra. De som placerar sig på den övre halvan i respektive serie går till allettan, dvs 18 lag (fem vardera från östra och västra, samt fyra vardera från södra och norra) . De två övriga platserna kommer tas av de med högst poängkvot (följt av målkvot och gjorda mål) av lagen från nedre halvorna av serierna. De två vårettorna innehåller åtta lag vardera.

Beslut om det blir ett slutspelsträd hela vägen eller en kvalserie i kvalet till allsvenskan tas i slutet av augusti.

Så här blir seriendelningen:

Norra

Boden
Clemensnäs
Hudiksvall
Kalix
Kiruna
Piteå
Sundsvall
Örnsköldsvik

Östra

Enköping
Huddinge
Nyköping
Sollentuna
Surahammar
Tyresö/Hanviken
Vallentuna
Visby
Väsby
Wings

Västra

Borlänge
Borås
Dalen
Falun
Forshaga
Grästorp
Lindlöven
Mariestad
Mjölby
Tranås

Södra

Alvesta
Halmstad
Karlskrona
Mörrum
Pantern
Troja
Tyringe
Västervik

Lämna ett svar