Västra ettans bästa målvaktspar!

Då var det dags för den västra ettan att få sina målvakter synade i sömmarna. Vilket lag är det egentligen som har de bästa målvakterna?

1. Tranås

Scott Hector (G)

Philip Aldenrud (G)

Scott Hector fick äntligen chansen att stundtals agera förstakeeper i Vimmerby och som han tog den chansen! Han var näst intill omutlig långa stunder och var en viktig del i att Vimmerby gick hela vägen. Som backup återfinner vi Philip Aldenrud som hade en tuff uppgift som sista utpost i nykomlingen Falun, men han skötte sig med den äran.

2. Lindlöven

Jonatan Frykholm (G)

William Kias (G)

Efter många år i ettan så fick äntligen Jonatan Frykholm sitt genombrott. När Lindlöven överraskade stort i allettan så var William Kias skadad till stora delar vilket gjorde att Frykholm fick dra ett tungt lass, och som han levererade! Nu blir det upp till bevis att det är hans nya höga nivå, så han inte faller tillbaka till att bara bli en ettankeeper bland alla andra. Kias är också han en rätt bra målvakt, men nog lär Frykholm få stå mestadels.

Sandberg fortsätter vara sitt Mariestad trogen. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

3. Mariestad

Tobias Sandberg (G)

Oskar Karlstam (G)

Västra ettans bästa målvakt, Tobias Sandberg, hade det inte lätt säsongen som gick. Han var stundtals helt utelämnad när försvarsspelet fallerade och med tanke på det så klarade han sig ändå riktigt bra. Kan han få ett fungerande försvarsspel framför sig så kommer vi nog få se ännu högre siffror i hans kolumn i vinter. Han får också stort ansvar, som han trivs med. För som backup finns den egna junioren Oskar Karlstam, han lär få söka matchträning i J20, då han fortfarande är junior så funkar det säkert bra.

4. Borås

Konstantin Barulin (G)

Viggo Andrén (G)

Var den svaga fjolårssäsongen ett ålderstecken hos den snart 40-årige ryska fd landslagsmålvakten, eller kan han steppa upp igen? För det var en rent ut sagt svag insats generellt av honom. Kanske lite press i form av en jagande Viggo Andrén kan vara rätt medicin för att få ryssen på tå igen? Viggo trodde man skulle få ett genombrott i Tranås säsongen som gick, men även hans säsong var en besvikelse. Kanske de kan få revansch tillsammans?

5. Forshaga

Eric Forsberg (G)

Edvin Falkenström (G)

Henrik Keve Gustafsson (G)

Det kommer nog bli kamp om förstaspaden i Forshaga. Eric Forsberg har visat att han är en duglig ettanmålvakt medan Edvin Falkenström är ny från tvåan. Där visade han dock upp ruskigt starka siffror i Arboga, och kommer bli spännande att se hur han lyckas en nivå upp.

6. Borlänge

Emil Ranehamn (G)

Gustaf Albihn (G)

Emil Ranehamn är en bra ettanmålvakt som fått slita hårt bakom ett rätt svagt Borlänge. Det kommer han behöva fortsätta göra, för som backup återfinner vi en visserligen lovande, men oprövad, junior i Gustaf Albihn.

7. Mjölby

Mike Sjöberg (G)

Hugo Kullander (G)

Segeltorp var nog det mest nederlagstippade laget i ettan någonsin. Men laget överraskade alla stort och klarade sig faktiskt kvar, mycket tack vare en storspelande Mike Sjöberg som gav laget chansen varje kväll. Hugo Kullande är dock ett svagare kort.

8. Grästorp

Alexander Sundstrand (G)

Albin Alexandersson (G)

Hugo Andersson (G)

Nykomlingen Grästorp har en rutinerad burväktare i Alexander Sundstrand, han har tidigare inte gjort bort sig på ettannivå, och nu har han mer rutin. Albin Alexandersson och Hugo Andersson lär inte få många matcher.

9. Dalen

Hampus Hedman (G)

Olle Samuelsson (G)

Hampus Hedman har stått i skymundan för flera starka Dalenmålvakter de senaste åren. Nu är det dags för honom att ta klivet fram och visa att han kan axla rollen. Olle Samuelsson kommer från tvåan där han spelade för Mölndal, han saknar dock erfarenhet helt från ettanspel.

10. Falun

Marcus Nygren (G)

Alfred Svensson (G)

Marcus Nygren var en talang som fick ett antal (9) matcher med Modo i allsvenskan. Förra säsongen spelade han dock inte en match, så det känns lite ovisst var han står. Alfred Svensson hämtas från granklubben, tvåanlaget Gudsmedshytte, där han hade helt ok siffror.

Lämna ett svar