Säsongens första träningsmatch!

Då var hockeyettans första träningsmatch avklarad. Det var Tranås som tog emot från ettan till allsvenskan uppflyttade Vimmerby redan när de flesta lagen inte ens gått på is. Och det blev en solklar Vimmerbyseger med hels 0-5 (0-3, 0-2, 0-0) sedan man varit numret större i princip hela matchen.

Fast det är klart, med en sådan start som matchen fick kanske det inte var så jättekonstigt. För redan i matchens första byte satte Eddie Levin 1-0 till Vimmerby på en urtjusig uppåkning och efter fem minuter så hade såväl 2- som 3-0 också trillat in. Det var två lag som ville spela väldigt lika, med hög och hård press över hela isen. Problemet för Tranås var bara att Vimmerby löste pressen på ett betydligt bättre sätt. Antingen genom någon skridskostark spelare som kunde åka sig ur pressen, eller så med bra pass från sina till synes betydligt mer spelskickliga backar. I Tranås var det i princip bara Gustaf Malmkvist som på ett vettigt sätt kunde hitta rätt med sina uppspel.

Det gjorde att Tranås fick tillbringa långa byten djupt ner i egen zon, tillbakapressade av ettriga Vimmerbyspelare som antingen helt sonika erövrade pucken eller tvingade fram felpass och icingar på löpande band. Tranås anfall var betydligt kortare och saknade udd, antalet riktigt heta målchanser laget hade stannade vid två (med reservation för att jag var borta från matchen kanske 3-4 min, jag måste ju förse er läsare med lite kvällsläsning). Det var dels när en Vimmerbyback tappade pucken på offensiv blå och gav bort ett friläge, dels ett instick från bakom mål som Jesper Hultberg (?) var framme och direktsköt på.

Vimmerby hade desto fler, och jag tycker de låg långt fram redan spelmässigt, de kombinerade sig stundtals fint fram i banan. Där kan laget säkert ha en fördel av att man behållit så stora delar av sin trupp. Allra piggast såg Eddie Levin ut, han tvekade aldrig att utmana med sin fina skridskoåkning, men även backen Jesper Broeng och Anton Carlsson imponerade. Hade inte Tranåsmålvakten Scott Hector klivit fram och gjort några fina parader, bland annat en riktigt fin dubbelräddning i tredje, så hade segersiffrorna varit ännu större.

Just Hector får väl anses vara Tranås stor glädjeämne. Men de kan också ta med sig de sista tio minuterna, för när Vimmerby hade lekt av sig den mesta energin och inte orkade sätta samma hårda press, så kunde Tranås ändå lyfta upp spelet de sista tio minuterna i matchen. Då kunde även Jesper Hultberg synas lite i offensiv zon, men generellt var det rätt blekt offensivt för Tranås. Men samtidigt, det är svårt att sätta så höga krav på ett lag som spelar sin första träningsmatch. Och därtill mot ett lag som såg riktigt bra ut faktiskt.

Omslagsbild: Lar Svensson, Kristianstad

Lämna ett svar