Ranking – Södra ettans forwardssidor!

Då går min ranking av lagets olika lagdelar i i mål! Sist ut är min ranking av den södra ettans forwardssidor, där det är rätt stor spridning mellan den starkaste och den svagaste. Men visst finns det några riktigt starka, och skillnaden mellan tvåan och fyran är hårfin!

1.       Västervik

Tim Almgren (C) ny från Örebro J20
Christian Axelsson (C/RW) ny från Nyköping
George Diaco (C) ny från Tranås
Wille Edström (RW)
Robin Höglund (LW) ny från Borås
Anton Johansson (C) ny från Visby
Tatu Kokkola (C) ny från Kalmar
Gustav Lindberg (LW/RW) ny från Skövde
Erik Olhans Lind (C) ny från Leksand J20
Helmer Styf (C) ny från Modo
Oskar Ståhl (RW) ny från Tyresö/Hanviken
Kalvyn Watson (RW) ny från Tranås
Emil Öhrvall (LW) ny från Kristianstad

Gustav Lindberg är ett av många spetsnyförvärv i Västervik. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Västervik har i konkurrens med Väsby ettans allra starkaste centersida med George Diaco, Tatu Kokkola, Anton Johansson, Eric Olhans Lind och Helmer Styf. Det är riktigt två riktigt starka offensiva centrar i Diaco och Kokkola, en stark tvåvägscenter i Anton Johansson och två lovande unga centrar i Olhans Lind och Styf. Där har man en urstark centrallinje. Yttersidan är inte mycket sämre den, med offensivt starka kort i Emil Öhrvall, Gustav Lindberg, Calwyn Watson och Christian Axelsson. Det ger två starka offensiva kedjor. Rollspelare saknas inte heller, Robin Höglund är en riktigt attitydspelare som älskar att smälla på, och Oskar Stål är lite samma spelartyp men saknar inte heller skills.

2.       Karlskrona

Alexander Bergström (LW/RW)
Viktor Bernhardtz (LW) ny från Halmstad
Axel Björnkvist (C) ny från Tyringe
Nils Bolin (LW) ny från Visby
Robin Carlsson Tillström (RW/LW) ny från Västervik
Victor Crus Rydberg (C/W)
Filip Cruseman (LW)
Liam Engström (F) ny från Bemidji State University
Oscar Hagman (RW)
Alexander Heiver (RW)
David Karlström (C/RW) ny från Tyresö/Hanviken
Lukas Sjöblom (C) ny från Halmstad
Sebastian Sundlöv (C)

Viktor Bernhardtz, nyförvärv som vet att göra poäng. Foto: Halland i fokus

Karlskrona har gjort en ordentlig ombyggnad av sin forwardsuppställning. Bara sex spelare är kvar, men det är viktiga sådana. Det handlar dels om rutinerade trion och spetsarna Alexander Bergström, Filip Cruseman och Victor Crus Rydberg, dels om breddspelarna Alexander Heiver, Sebastian Sundlöv och Oscar Hagman. Man skulle i princip kunna säga att man där har en stark förstakedja och en stark fjärdekedja med spelare som är kvar. För att fylla på så har man värvat sju spelare, och det är tydligt vad man jagat för egenskaper: Fart samt starka målskyttar. Axel Björnkvist, Nils Bolin, Lukas Sjöblom och Viktor Bernhardtz är alla spelare vi sett i ettan tidigare och som passar väl in på den beskrivningen. Spetsvärvningen Robin Carlsson Tillström lär också göra en hel del poäng, precis som David Karlström, medan Liam Engström är en liten joker.

3.       Halmstad

Alexander Artursson (RW) ny från Skövde
William Berg (W/C)
Albin Blomberg (LW/RW)
Marcus Borgh (LW)
Robin Dahse (LW/RW)
Victor Gagic (C)
Alexander Gunnarsson (LW)
William Gustavsson (C/RW)
Melker Iversen (C/RW) ny från Visby
Jakub Kanka (C) ny från Borås J20
Alexander Klarin (C)
Hampus Pålsson (RW)
Otto Stahre (C/W) ny från Mora J20
Carl Westberg (LW) ny från Hudiksvall

Victor Gagic i sitt esse. Foto: Halland i fokus

Visserligen har man blivit av med ett par poängstarka pjäser i Victor Bernhardtz och Lukas Sjöblom, men i övrigt har Halmstad fått behålla hela sin starka stomme. Robin Dahse är en komplett forward och han brukar ha skicklige attitydspelare Victor Gagic vid sin sida i förstakedjan. Kvar finns också poängstarke yttern, skridskostarke Albin Blomberg, och viktiga breddspelare som William Berg, Alexander Klarin med flera. Till denna starka grund har man sedan fått tillbaka två skickliga ess i Carl Westberg och Melker Iversen som kommer tillföra både spets och hårt arbete. Dessutom har man några riktigt spännande talanger i Jakub Kanka, Alexander Artursson och Otto Stahre. Spelare som Halmstad brukar kunna förädla. Det gör att Halmstad sitter på en bredd och en spets som de tidigare inte haft.   

4.       Troja

Jonathan Andersen (C/LW) ny från Ringerike
Carl-Henrik Edwardsson (LW) ny från Västervik
Fabian Hellström (LW) ny från Växjö J20
August Hummer (LW)
Axel Håkansson (LW)
Lucas Johansson Käkelä (C)
Filip Lennström (RW) ny från Kristianstad
Oscar Nordin (C/LW)
Viktor Olihn (LW)
Jørgen Børresen Presterudstuen (F)
Mikael Roslund (RW/LW) ny från Karlskrona
Isak Salqvist (LW/RW) ny från Västervik
Joel Wahlgren (C/LW) ny från Boden
Max Wahlgren (C/W) ny från Boden
Jonathan Wikström (LW)

Får Joel Wahlgren det att lossna i vinter? Foto: Oliver Åström, Kalix

Troja har ökat på sin spelarbudget en del, vilket märks när man synar forwardssidan. Hela åtta nyförvärv är gjorda och det är några riktigt fina nyförvärv. Filip Lennström var en riktigt framstående pjäs i det Kristianstad som sånär gick upp i allsvenskan, hans fart kommer bli nyttig för att få lite snabbare omställningar. Men det finns fler nyförvärv med speed i Troja, som Isak Salqvist som gjorde 11 poäng i allsvenskan med Västervik säsongen som gick, det kan säkert bli uppåt 30 i vinter. Tvillingarna Joel och Max Wahlgren har också speed, men även attityd. Kan de steppa upp med poängproduktionen i vinter efter en svag säsong i Boden? Carl-Henrik Edvardsson kanske inte gör så väldigt mycket poäng, men fart har han sannerligen och blir en nyttig tvåvägsspelare. Jonathan Andersen blir en lite joker för mig, då jag har dålig koll på honom. Då har jag bättre koll på Oscar Nordin och Jonathan Wikström, de visade upp sig från sin bästa sida i vintras och kommer säkert snitta runt en poäng per match.

5.       Mörrum

Elias Andersson (C/RW) ny från Skövde
Viktor Fridolfsson (RW) ny från Krif
Vilmer Grundström (C) ny från Växjö J20
Hampus Johannesson (C) ny från Troja
Mathias Kemppi (C/RW)
Rasmus Leijonhielm (RW) ny från New Mexico Ice Wolves
Noa Lindqvist Muci (C) ny från Krif
Hugo Mörnhed (C) ny från Olofström
Vilmer Stahmann (C/RW)
Samuel Wälimaa (C)
Ilya Zheltakov (RW/LW) ny från Krif

Mörrum har byggt i stort sett helt nytt inför denna säsong, endast tre spelare är kvar. Det handlar dels om Mattias Kemppi och Samuel Wälimaa, som nästan får bettaktas som trotjänare, dels om unge talangen och egna produkten Vilmer Stahmann, som kommer från en kanonsäsong. Dessa tre kommer också vara de kanske viktigaste spelarna i Mörrum kommande säsong. Men visst har man också gjort några intressanta värvningar. Noah Lindqvist Muci är en skicklig tvåvägscenter som kan spela i alla spelformer. Viktor Fridolfsson hade en kanonhöst i Linden, men lyckades inte alls under våren, kan han komma tillbaka till höstformen så kan det bli en hel del mål från hans klubba. Elias Andersson gjorde det också bra i Skövde fram till han skadade sig, där finns också bra potential.

6.       Alvesta

Adam Andersson (RW)
Hampus Andréen (LW)
Albin Bardh (C)
Isak Brandt (C) ny från Östersund J20
Robin Ericsson (RW) ny från Tyringe
Oskar Fransson (LW/C)
Hampus Henriksson (LW)
Linus Lindahl (F) ny från GSK hockey
Simon Lindvall (C)
Gabriel Melin (RW) ny från Färjestad J20
Joakim Nilsson (RW) ny från Mississippi Sea Wolves
Erik Perlaky (RW) ny från Oskarshamn J20
Noel Svensson (LW)

Alvestas framgång säsongen som gick har kostat dem mång av deras främsta spelare, av deras sju främsta i interna poängligan så har sex lämnat. Ersättarna är till stora delar oprövade på nivån, det är bara Robin Nilsson och Joakim Nilsson som har spelat ettanhockey tidigare. Ingen av dem båda lär kunna ersätta tunga tapp som Victor Lindman och Otto Henell. Det gör att Alvesta ser klart försvagade ut, och mycket ansvar lär ligga på Hampus Andréens axlar, även om en skadefri Albin Bardh också kommer kunna hjälpa till. Rutinerade Hampus Henriksson och de två nämnda nyförvärven Eriksson (som gjort rätt bra med poäng ändå under sina år i Kiruna) och Nilsson måste också hjälpa till. Men det ser både tunt och trubbigt ut.  

7.       Tyringe

Jesper Ahlgren (RW) ny från Borås
Liam Almlund Ek (C)
Isac Bexdal (LW)
Algot Blomdahl Arnoldsson (C/W) ny från Tingsryds J20
Liam Blomqvist (C/LW)
Wilhelm Frelin Sarvall (LW/RW) ny från Helsingborg
Samuel Hansén (C) ny från Orsa
Heikki Harju (F)
Ludvig Jansson (C)
Sebastian Kjellén (RW/LW) ny från Södertälje J20
Fabian Ledin (C/RW) ny från Örebro J20
Marcus Molin (RW)

Ludvig Jansson återförenas med sina forna kedjekamrater i vinter. Foto: Halland i fokus

En kedja, det är vad jag får ihop som offensivt hot, i övrigt blir det prat om rollspelare som får sikta på att spela 0-0. Kedjan som ska vinna matcherna åt laget är givetvis den återförenade trion med Jesper Ahlgren, Ludvig Jansson och Heikki Harju. Den trion har levererat riktigt bra tidigare och kommer säkert få spela tillsammans igen.

8.       Pantern

Carl Abbenäs (RW)
Daniel Andersson (C) ny från Krif
Simon Bondesson (C) ny från Sölvesborg
Max Buredal (C)
Isac Göransson (C) ny från Vimmerby
Isak Ivehed (F) ny från Mörrum
Tobias Jarnvi (LW) ny från Tingsryd J20
Freddie Larsson (RW) lån från Malmö J20
Brian Liechti (LW/RW)
Marcus Lind (LW/C)
Calle Olsson (F)
Adam Ringdahl (LW/RW)
Emil Sahlin (RW) ny från Halmstad J20
Emil Selin (LW)
Pontus Svensson (LW/RW)

Nykomlingen Pantern har blivit av med två riktigt tunga namn, rutinerade Viktor Holmkvist och Tom Mäkitalo. Det är rätt mycket erfarenhet av spea på ettannivå man blir av med som man absolut hade haft nytta av. Samtidigt får man in en hel massa rutin när Daniel Andersson plockas in, där har man fått en riktigt ledartyp som är nyttig över hela isen, även om han kanske inte är den poängspelare han var för några år sedan. Isac Göransson och Isak Ivehed tillför också ettanrutin, om än inte i samma mängd. Men vem ska göra poängen? Brian Liechti kommer få dra ett väldigt tungt lass, sedan hoppas man givetvis på att Malmölånet Freddie Larsson ska kunna bidra. Simon Bondesson snittade en poäng per match i tvåan, kanske han kan göra hälften i ettan.

Lämna ett svar