Veckans bästa värvningar – Vecka 33!

Nu har säsongen dragit igång och därmed är silly season i praktiken över. Det betyder att denna veckans lista blir den sista ”Veckans bästa värvningar”. Det kommer säkerligen droppa in någon övergång då och då även framöver, men inte tillräckligt många för att kunna ge en veckolista. Redan denna vecka blir listan kort, då det endast skett fem övergångar. Men ett par av dem är riktigt bra, så nu kör vi!

  1. Pontus Netterberg (F) från Tingsryd till Borås

Med 223 SHL-matcher och 230 allsvenska matcher så är det både en meriterad och rutinerad ytter som ansluter till Borås. Netterberg har noterats för runt 20 poäng per säsong i allsvenskan och det brukar indikera att man når i alla fall det dubbla i ettan. Det är med andra ord en riktigt vass värvning, och där kommer Borås ha någon att ta rygg på i vinter.

Isak Renemark i sitt esse, tätt och fysiskt på motståndarforwardsen. Foto: Leif Svensson, Kristianstad

2. Isak Renemark (D) från Kristianstad till Mörrum

Isak är en stor och stark back som ursprungligen är främst en trygg defensiv klippa. Men visst finns det en del offensiv att få ur honom också. Har två allsvenska säsonger i ryggen och kommer få leda lagets defensiv i vinter.

3. Rasmus Olofsson (F) från Krif till Vallentuna

Centrade Krifs lovordade fjärdekedja säsongen som gick. Skicklig tekare som jobbar hårt över hela isen.

4. Simon Bondesson (F) från Sölvesborg till Pantern

Då Pantern inte har den där riktiga spetsen offensivt så kommer man behöva ha många som hjälper till att bidra framåt, och där kan mycket väl Simon Bondesson vara bidragande. Snittade en poäng per match i tvåan från sin centerposition, och kan han nå en halv poäng per match i ettan är det riktigt bra.

5. Melker Bergman (D) från Tyringe till Pantern

En trygg defensiv back som spelar enkelt och rejält. Det lär inte bli många poäng från Bergmans klubba, men defensivt tillför han rutin till nykomlingen.

Lämna ett svar