Har ditt lag imponerat under träningsmatcherna? Omdömen om södra och västra ettan

Måndag är en bra summeringsdag. Tidigare har jag summerat veckans bästa värvningar på just måndagar, men nu är sillyn i princip över och träningsmatchandet har istället dragit igång. Därmed passar det utmärkt att istället summera veckan träningsmatcher istället. Men då jag inte gjort någon summering tidigare så blir det en tillbakablick på samtliga matcher. Mitt grepp kommer vara att jag listar lag i tre kategorier utifrån hur de sett ut så här långt i träningsmatcherna:

Lag som imponerat
Lag som varit lite upp och ner
Lag som matchat svagt

Då det är mycket att summera så kommer här först en summering av den södra och västra ettan. Den östra och norra kommer senare ikväll eller imorgon. Var hittar du ditt lag?

Lag som imponerat:

Alvesta

Matcher –
Dalen (B) seger med 1-2 e sd
De var visserligen stundtals kraftigt tillbakatryckta, men försvarsspelet, målvaktsspelet och Hampus Andréen gav dem en seger ändå.

Mariestad

Matcher –
Grästorp (b) seger med 4-1
En bländande förstaperiod, där man undrade om laget legat i hårdträning på is hela sommaren, visade upp ett speedigt, passningssäkert och fysiskt Mariestad. Sedan gick man ner sig något i andra för att i den tredje sedan imponera igen. Sammantaget en riktigt stark första insats.

Mjölby

Matcher –
Vita Hästen (b) seger med 3-0
Vita Hästen är inget dåligt tvåanlag, och av det jag såg av matchen så var det i stort sett bara ett lag på isen.

Lag som varit lite upp och ner

Borås

Matcher –
Nyköping (h) seger med 5-2
Visst vann man, men Nyköping var en alltför svag motståndare för att vara en riktigt värdemätare. Men visst såg man fina tendenser, framför allt i kedjan med Storm-Netterberg-Eriksson.

Falun

Matcher –
Tyresö/Hanviken (b) förlust med 2-4
Att förlora mot ett starkt Tyresö/Hanviken med två kassar är inget att skämmas för.

Forshaga

Matcher –
Grästorp (h) förlust med 4-5 e sd
Comet (h) seger med 2-1
Bäcken (h) seger med 3-2 e sd
Forshaga får väl godkänt men det är med tvekan. Det har varit lite för slarvigt passningsspel för att man ska vara riktigt nöjd.

Halmstad

Matcher –
Tranås (h) förlust med 2-3
Karlskrona (b) seger med 4-2
Fredrikshamn (h) seger med 2-1 e sd
Imponerar i sin defensiv, men anfallsspelet finns det fortfarande mer att ta ut av, speciellt de snabba omställningarna.

Karlskrona

Matcher –
Kalmar (b) seger 2-1
Halmstad (h) förlust med 2-4
Tingsryd (b) förlust med 2-3
En riktigt bra första match mot Kalmar följdes upp med två svaga perioder mot Halmstad och en rätt bra match mot Tingsryd. Framför allt tempot har varierat.

Troja

Matcher –
Rödovre (b) seger med 5-4
Rungsted (b) förlust med 4-1
Västervik (b) seger med 6-3
Fredrikshamn (h) förlust med 4-0
Jag har bara sett matchen mot Västervik, men då gjorde laget en fin insats. De danska lagen är svåranalyserade som motståndare, men två förluster och en av dem mot Fredrikshamn som Halmstad vann mot, gör att betyget blir godkänt bara.

Tyringe

Matcher –
Tingsryd (b) förlust med 3-2
Växjö J20 (h) seger med 4-3 e sd
Rungsted (h) förlust med 4-0
En bra insats mot Tingsryd följdes upp med en ok insats, men inte mer, mot Växjös juniorer. Förlusten mot Rungsted är inte mycket att säga om.

Västervik

Matcher –
Troja (h) förlust med 3-6
Vimmerby (b) förlust med 3-0
Jag har sett båda Västerviks matcher, och det var ett klart lyft mot Vimmerby jämfört med prestationen mot Troja. Det finns offensiv potential, men man har fortfarande en liten tendens att gå bort sig ibland.

Lag som matchat svagt

Pantern

Matcher –
Helsingborg (b) förlust med 2-1
Rödovre (b) förlust med 4-3 e sd
Rödovre är svåra att avgöra klassen på, men att förlora mot ett tvåanlag är inte ok.

Dalen

Matcher –
Alvesta (h) förlust med 2-1 e sd

En match man borde ha vunnit, men man var lite för omständliga i omställningsspelet, tog lite för få kamper framför mål och hade stora problem att stänga ner Alvestas omställningsspel.

Tranås

Matcher –
Vimmerby (h) förlust med 0-5
Vimmerby (h) förlust med 0-4
Halmstad (b) vinst med 3-2
Huddinge (b) förlust med 2-1
Jag har sett samtliga Tranås matcher och det är en riktigt bra tredjeperiod mot Halmstad som är ljuspunkten så här långt. Man ser rätt trubbiga ut.

Lämna ett svar