Fulltecknad träningsmatchdag!

Igår spelades det hela nio träningsmatcher med hockeyettanlag inblandade, och jag tänkte försöka skriva lite om alla idag, genom att kategorisera dem i några olika kategorier: Serienivån syns, skrällarna, och det ser inte bra ut.

Serienivån syns

I denna kategorin så finns det tre matcher. Vi börjar med Lindlövens överkörning av lika rivalerna, tvåanlaget Guldsmedshyttan. Hela 10-2 vann Lindlöven matchen med, och de hade nog en väldigt rolig första träningsmatch för säsongen. Och visst bör Lindlöven vinna, men 10-2 är stora siffror och det är inte något man leverera så där bara. Det finns med andra ord fog för optimism i Lindlövenlägret.

Sundsvall hade stora rivalmötet med Timrå i klassiska SCA-cupen, men även om man gjorde hela fem mål framåt så räckte inte det då ett reservbetonat Timrå gjorde sju. Men visst ska man ta med sig att man lyckades göra så många mål och bjuda upp till sådan kamp mot ett SHL-lag! Detta lovar gott.

Västervik fick åter en gång ge sig mot Vimmerby i derbymötet, denna gång med 4-1. Västervik kom därmed snabbt ner på jorden igen efter att man lyckats vända i tredje perioden och få sin första seger för säsongen mot Tranås.

Almtuna brukar ju anses vara ett lag byggt med ettanspelare som försöker hävda sig på allsvensk nivå- Men det räckte ändå långt när man vann mot ettantopplaget Väsby med 4-1. Nu är det bara träningsmatch, men nog trodde i alla fall jag att Väsby skulle kunna bjuda upp till en hårdare fajt.

Skrällarna

Enköping tippas vara med och utmana om en av de fem allettanplatserna i år, sedan de fått in lite mer offensiv spets och attityd i laget. Men av detta syntes inget när man åkte på stryk mot ettannykomlingarna Sollentuna på hemmaplan med 1-2. Ska Enköping ännu en gång mönstra ett intressant lagbygge men inte få till det?

Nu kanske jag tar för stora ord i min mun, för Forshaga är ändå ett riktigt vasst lag denna säsong sedan man plockat in spetsspelare som Pelle Hedlund, Lukas Enkvist, Joel Nyman och Christoffer Rasch under sillyn. Men nog får det ändå betraktas som en liten skräll att de slog Mariestad med 4-2? Visserligen vilade Mariestad tre av sina absoluta spetsar (Jesper Lindén, Anton Blomberg och Tobias Sandberg)( och ställde upp med sju juniorer (bland annat i mål), men nog borde de ha kunnat åka hem med en seger ändå? Men en storspelande Eric Forsberg satte stopp för ett Mariestad med massivt spelövertag och Forshaga fick därmed en skön seger.

Den största skrällen måste dock vara tvåanlaget Krifs seger mot den stora lokalrivalen Karlskrona i Roger Björk cup. KHK vann skotten överlägset, men Krif var effektivare och kunde vinna med 3-2 efter sudden. Martin von Schoultz storspelade i Krifkassen och räddade över 50 skott! Det blir spännande att se dagens KHK-möte med Mörrum i samma cup, kan de ta en snabb revansch där?

Det ser inte bra ut

Nyköpings försäsong ser verkligen inte bra ut. Efter 1-12 mot Södertäljes J20-lag och sedan 2-5 efter en ruskigt svag insats mot Borås så kom igår den tredje raka förlusten. Hela 5-0 skrevs Mjölbys segersiffror till till slut, och Nyköping ska nog vara väldigt glada över att inget lag åker ur i år. Samtidigt så ska Mjölby creddas, de spelade bra hockey och gjorde bland annat detta urtjusiga mål.

Till sist så ser Pantern ut att gå en tuff ettansäsong till mötes. De har ju i princip ett tvåanlag och igår så fick de stryk av Malmös J20-lag med 4-1, deras tredje raka förlust under träningsmatcherna.

Nedanför: Länk till alla träningsmatcher i datumordning, alla resultat är uppdaterade!

Nedanför: Länk till alla träningsmatcher, ordnade lag för lag. Alla resultat är uppdaterade!

Lämna ett svar