Hetsigt tungviktsmöte!

Det blev ett riktigt hetsigt tungviktsmöte när de två lag som är favoriter om att göra upp om finalplatsen från norr möttes i ett första prestigemöte för säsongen. Såväl Hudiksvall som Väsby har spelat kvalserie flera år i rad och är två av de största favoriterna att spela allsvenskan kommande säsong. Därför vill det till att pinka in revir redan från start och det fick man verkligen se prov på under matchen, då det delades ut en hel del både tjuvnyp och rätt fula tilltag under matchen, trots att det alltså var en träningsmatch. Stundtals bjöds det dock också på hockey, och även om passningsprecisionen kanske inte alltid höll högsta klass så var det hela tiden en sevärd match.

Det saknades några riktigt tunga pjäser i båda lagen. Hudiksvall var av med sina tre toppcentrar, Adam Byström Johansson, Henrik Olsén och Marcus Limpar Lantz, medan Väsby saknade spetsvärvningen Victor Hertzberg och stjärnan Carl Wassenius. Då Hudiksvalls forwardsuppsättning är betydligt tunnare från start, de har endast 11 seniorforwards under kontrakt, så fick dels Marcus Linderborg åter bli center för en match (är ju back annars numer) samt att man fick fylla ut med några egna juniorer. Väsby hade ändå 12 ordinarie forwards till spel.

Den första perioden var en rätt jämn tillställning, där inget lag riktigt fick greppet på det andra. Det var stundtals si och så med passningsprecisionen och det var mer vilja än kunna, det blev mycket enmansattacker. Ändå så var det Väsby som tog ledningen efter perioden med 2-0, dels efter ett snyggt skott av Väsbys kanske bästa spelare för matchen, Henrik Rommel, dels en uppsnappad felpassning som gav två mot noll och Lukas Feuk kunde få öppen kasse.

Så långt var det ändå rätt lugnt, även om det tacklades en del. Det var i den andra perioden det hettade till, och det som fick det att tända till var denna situation. (Alla klipp från Hockeyettan play)

Väsbyspelaren Arvid Henriksson fick kliva av efter denna situation, jag misstänker att det kan vara en hjärnskakning. Någon utvisning blev det dock inte, och detta retade verkligen upp Väsbyspelarna, för efter detta så var det en hel del situationer. Här några exempel.

Jag tyckte att Väsby hade ett klart spel- och chansövertag i perioden annars, men dålig skärpa i de avgörande lägena gjorde att de kammade noll i perioden. Samtidigt kunde Hudiksvall med en kombination av en hel del powerplay och lite svagt målvaktsspel från Victor Olsson (lämnade en del slarviga returer) vända och ta ledningen med 3-2.

I den tredje perioden så försökte lagen fokusera lite mer på att spela hockey igen, och när Hudiksvall gjort 4-2 kunde de sedan skickligt stänga ner Väsbys anfallsförsök. 5-2 slutade matchen till slut, och det måste ändå ses som en riktigt stark seger med tanke på den tunna uppställningen. Därmed så har Hudiksvall markerat att det just nu är de som sitter i förarsätet gentemot den stora rivalen Väsby.

***

Nu är alla resultat uppdaterade på kmhockey.se.

Lämna ett svar