Bästa värvningen och tyngsta tappet – Södra

Då var det dags att lista söderlagens bästa värvningar och tyngsta tapp. Håller ni med?!

Alvesta

Bästa värvningen – Elias Svensson Dervall, b från Tyringe
Alvesta har blivit av med några riktigt skickliga backar, därför är värvningen av Elias Svensson Dervall viktig. En spelskicklig back som också har storleken att klara av det defensiva. Dessutom assisterande kapten i Tyringe, så en ledartyp.

Tyngsta tappet – Otto Henell, f till Nybro
Det var ett svårt beslut, men jag väljer ändå att utse Otto Henell till det tyngsta tappet. Med sin grit, åkstyrka och fysik så var han så nyttig för Alvesta i alla delar av spelet. Dessutom överlägsen vinnare av interna skytteligan och tvåa i poängligan.

Otto Henell från tiden i Mariestad. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Halmstad

Bästa värvningen – Carl Westberg, f från Hudiksvall
Jag ska ärligt säga att jag var säker på att jag skulle välja Hannes Lindström eller Filip Persson på denna position innan träningsmatcherna drog igång. Men sättet som Westberg spelat på så här långt är ett enda stort frågetecken. Den i Hudiksvall marginaliserade Westberg har tagit enormt stor plats och gjort det ena målet efter det andra.

Tyngsta tappet – Jacob Crespin, mv till Kalmar
Ettans bästa målvakt förra säsongen, och en toppmålvakt under flera säsonger. Ingav en enorm trygghet till utespelarna, och kunde både göra riktiga monsterräddningar samtidigt som han knappt släppte några returer.

Jacob Crespin kommer inte bli lätt att ersätta. Foto: Halland i fokus

Karlskrona

Bästa värvningen – David Karlström, c/f från Tyresö/Hanviken
Även här var det ett namn jag inte tippat skulle få den här titeln, men Karlström har verkligen imponerat under träningsmatcherna. Han har en speed, en företagsamhet och ett spelsinne som verkligen satt avtryck i matcherna.

Tyngsta tappet – Martin Fransson, b till Björklöven
Sett över hela säsongen så var Martin Fransson i mina ögon Karlskronas bästa spelare förra säsongen. Med sin skridskoåkning, tyngd, trygghet med pucken och fina spelsinne så satte han avtryck i varje match han var med i.

Mörrum

Bästa värvningen – Leo Klavhed, b från Karlskoga
Kanske inte det namnkunnigaste nyförvärvet, men Leo har med sin fysiska spelstil och starka skridskoåkning satt ett omedelbart avtryck i Mörrums bakre led. Laget har haft en svag backlinje tidigare säsonger, men Leo bidrar med en stabilitet som kommer bli nyttig i vinter.

Tyngsta tappet – Adam Bäckstrand, c/f till Almtuna
En riktig general på isen. Stark på puck, bra spelfördelare, tung. Han var verkligen värd den allsvenka chansen.

Pantern

Bästa värvningen – Daniel Andersson, f från Krif
Det är en till stora delar oprövad nykomling på nivån, och då är rutin av stor vikt att tillföra. Och rutin det får man verkligen i överflöd i Daniel Andersson. Han kanske inte är riktigt samma urkraft då han tappat lite speed, men han är fortfarande en klok spelare somkommer betyda massor för nykomlingen.

Tyngsta tappet – Tom Mäkitalo, c till ??
Då Viktor Holmkvist inte formellt lämnat ännu, så faller valet på Tom Mäkitalo. Den 29-årige centern hade kunnat bidra med massor med ettanrutin, ledaregenskaper och poäng.

Troja

Bästa värvningen – Filip Lennström, f från Kristianstad
Valde inför förra säsongen att ta ett kliv ner i seriesystemet för att få en större roll, och den chansen fick han och som han tog den! Snittade i princip en poäng per match, och med sin fart, hårda arbete och , faktiskt, fina spelsinne så var han ett ständigt hot för motståndarna.  

Tyngsta tappet – Emil Ekholm, f till Kalmar
En tung ytter med riktigt bra fart och ett ruskigt skott. Det var inte någon slump att Emil gjorde en massa mål i Trojatröjan!

Emil Ekholm provar vingarna i allsvenskan kommande säsong. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Tyringe

Bästa värvningen – Jesper Ahlgren, f från Borås
Jesper vänder åter till Tyringe, klubben som han gjorde sån succé i under två säsonger. Nu är tanken att återförena honom med duon Ludvig Jansson och Heiiki Harju, trion var en stor tillgång tillsammans. En klassisk målskytt, något Tyringe verkligen kommer behöva.

Tyngsta tappet – Axel Björnkvist, f till Karlskrona
Den speedige yttern åkte under sin första säsong i Tyringe massor med skridskor utan att få ut så mycket egentligen, men under förra säsongen så lossnade det ordentligt. 14 mål och 21 poäng och dessutom bidrar han varje dag i veckan med ett riktigt hårt jobb.

Västervik

Bästa värvningen – Emil Öhrvall, f från Kristianstad
Det vimlar av vassa värvningar i Västervik, men den jag tror kommer kunna bli tungan på vågen när det drar ihop sig fram i vår är Emil Öhrvall. En riktigt oöm spelare, som inte drar sig för att göra det som krävs för att nå framgång. En riktig målskytt som är stark på puck och som kan sysselsätta ett helt försvar på egen hand stundtals. Dessutom ofta som bäst när det gäller som mest.

Tyngsta tappet – Anton Svensson, f till Nybro
Han var hjärtat i laget, lagkaptenen och den interna poängligavinnaren. Att han skulle bli kvar i allsvenskan var rätt givet, han är helt enkelt för bra för ettan.

Lämna ett svar