Statement, jämnt toppmöte och vassa värvningar!

Det bjöds på en hel del intressanta matcher igår, tyvärr hade jag bara tillgång till två av dem. Men jag kunde i alla fall se Vimmerby-Mariestad och Tranås-Visby, och idag tänkte jag ge mina intryck av dem, men också om två spektakulära och vassa värvningar.

Mariestad har varit upp och ner under försäsongen så här långt. En strålande första match där man mönstrade (så gott som) bästa laget följdes av två förlustmatcher där man valt att ställa över flera av de ledande spelarna. Men det såg ändå inte så bra ut som det borde ha gjort, något som jag också skrivit om i tidigare inlägg. Därför var det inte med speciellt höga förväntningar jag satte mig och såg Mariestads möte med Vimmerby igår. Ett Vimmerby som mosat allt motstånd denna försäsong och endast släppt ett enda mål på fyra möten mot hockeyettanmotstånd totalt (Västervik 4-1 och 3-0 samt Tranås 4-0 och 5-0). Men trots att Vimmerby för första gången denna försäsong mönstrade full trupp medan Mariestad saknade fyra forwards från topp 3-formationerna så var det Mariestad som van med 3-1 på bortaplan. Detta efter en minst sagt imponerande insats, där man åkte massor med skridskor, där man låg nära och tacklades när läge gav, och gav Vimmerby noll utrymme att få till något vettigt spel på. Visst hade Vimmerby sina minuter i anfallszonen med, framför allt deras kedja med Anton och Jakob Karlsson samt Eddie Levin är skickliga, men sett till vassa målchanser speglade 3-1 matchen rätt väl. Just aggressiviteten i spelet även i försvarszonen är nytt för Mariestad denna säsong, och igår såg det faktiskt riktigt bra ut. Detta var ett riktigt statement att man i sina bästa stunder ÄR ett riktigt bra lag, men då gäller det att man verkligen stämplar in och lägger ner samma hårda jobb med.

***

Tranås-Visby var en riktigt jämn historia, men kanske ändå att Visby hade förtjänat bonuspoängen sett över 60 minuter. Visby kändes lite tyngre, och vann fler närkamper, och man hade framför allt Andreas Thelander och Daniel Gunnarsson på backsidan, som hela tiden gjorde kloka beslut över hela isen. Tranås å sin sida var det lite rappare laget, man kunde vända och vrida lite mer i spelet. Men båda lagen spelade starkt defensivt, det bjöds inte på många farliga målchanser under matchen, visst hade Visby något stolpskott och Tranås ett ribbskott, men det var snarare undantaget som bekräftade regeln, det var trångt att ta sig in på de farliga ytorna. I Tranås var det fortsatt Axl Johansson som ändå var den som var det största orosmomentet, medan Karl Smedberg var Visbys mest svårfångade. Men lite trubbigt kändes det ändå. Därför var givetvis gårdagens stora Tranåsvärvning av finska före detta Liiga-spelaren och juniorlandslagsmannen Emil Oksanen givetvis en välkommen nyhet för alla Tranåsfans. Jag ska erkänna att jag har dålig koll på honom, men tittar man på statistiken från hans historia indikerar den att det kommer vara en riktig spetsvärvning på nivån. Han kan mycket väl vara tungan på vågen i matcher likt den igår. Men överlag så var det två lag som visade att de kommer att bli att räkna med i vinter, för så pass stabilt såg det ut.

***

När vi ändå pratar spetsvärvningar, eller är det en värvning egentligen? Ja hur det än är så blev det igår klart att Mörrum värvar/förlänger med trotjänaren Khalid Ibrahim. Jag förstod det som att han var klar för spel utomlands, men det sket sig tydligen, och nu blir det alltså en fortsättning i Mörrumströjan. Bättre värvning kunde inte Mörrum önska sig! Det är en klasspelare i ettan, som dessutom redan har ett stort hjärta för föreningen. Kan man dessutom få till en återkomst av Adam Ingvarsson som det ryktas om, så kanske man kan bli en joker i kampen om en allettanplats ändå.

***

I övrigt på värvningsfronten så är nu Forshagavärvningen jag avslöjade, Victor Kembel, officiell. Boden värvar Osku Kaivistoinen som ser rätt intressant ut, men kanske ingen spets.

Omslagsfoto: Sofie Alexandra Kitteröd

Lämna ett svar