Västervik på g och svagt Tyresö/Hanviken!

Två nya matcher satta under luppen, och det var verkligen olika besked jag fick i de två. För medan Västervik verkar vara lite på g i och med dagens seger över Visby, så gjorde Tyresö/Hanviken en minst sagt medioker insats när man föll mot tvåanlaget Tumba.

Jag såg Visby i gårdagens möte med Tranås, och det var ett lite nytt Visby denna gång. Jag vet inte om det berodde på att de var trötta i skalle och ben, eller om det var sättet Västervik spelade på, men det var inte alls lika strukturerat spel från Visbys sida denna match. Mot Tranås så var det stängt centralt, och det bjöds inte på några spelvändningar och målchanserna var glesare mellan än städer i Norrlands inland. Mot Västervik så var det helt plötsligt öppna spjäll i båda riktningar stundtals, och spelet böljade fram och tillbaka med spelvändningar och målchanser i parti och minut. Västervik var inte sena att utnyttja ytorna som bjöds och tog också en tidig 2-0-ledning. Samtidigt så var inte Visby ofarliga de heller, det var inte bara Visby som bjöd på spelvändningar och lite givmilt försvarsspel, och därför var det rätt logiskt med 2-2 en bra bit in i andra perioden, där speciellt Elias Lindströms 2-2-mål var en riktig läckerbit, se här!

Klipp från Västerviks tidnings livesändning av matchen.

Det var ändå Västervik som kändes som det lite spetsigare laget offensivt, och med hjälp av lite powerplay och påpasslighet framför mål så vare det Västervik som till slut drog det längsta strået med 6-3. Detta var Västerviks klart bästa insats jag sett av dem i år, och då tänker jag framför allt offensivt. Defensivt och strukturellt finns det fortfarande att slipa på, men det ska det väl samtidigt göra så här på försäsongen. Visby var nog inte lika nöjda med sin insats, även om Andreas Thelander och denna gång fysiska Simon Eriksson stod för storstilade insatser. Simon var inblandad i det mesta som hände offensivt för Visbys del. I Västervik var det kedjan med Christian Axelsson-Erik Olhans Lind-Gustav Lindberg som var mest framåt.

***

Tyresö/Hanviken vann förra säsongen den östra ettan och har ett minst lika intressant lag i år. Men ska man döma efter dagens match mot gästande Tumba så är man långt ifrån någon allvarlig utmanare i år. För i två perioder så var man inte alls noggranna i någon del av spelet. Man släppte till ytor i egen zon på ett sätt jag aldrig sett dem göra och de var väldigt slarviga i passningsspelet. Tumba behövde inte ens vara särskilt bra för att ta ledningen med 2-4. Sedan skärpte hemmalaget till spelet i tredje, men mycket berodde nog också på att Tumba var minst sagt möra vid det laget. Ändå så räckte skärpningen bara till 4-4 efter full tid och Tumba kunde sedan vinna efter straffar. Detta var första matchen jag sett med Tyresö/Hanviken i år, och jag hoppas inte den var representativ för dem, för det finns väldigt mycket mer att kräva utav laget än de visade upp.

Omslagsfoto: Halland i fokus

Lämna ett svar