Boden rättvisa DM-mästare!

Jag hade ingen möjlighet att följa DM i norr då det inte räckte med att ha svenskhockeytv, man var dessutom tvungen att ha ett extra abonnemang för att se matcherna. Men tack vare en välvillig sponsor så fick jag igår kväll tillgång till matcherna, och efter det så har jag sett fyra matcher från turneringen, två matcher vardera för de inblandade lagen, Kalix, Kiruna, Boden och Piteå. Och efter dessa 240 minuter ishockeytittande så kan jag konstatera: Det var rättvist att Boden tog hem distriktsmästerskapet!

jag tänker inte sätta mig och grotta ner i varje match och ge enskild spelarkritik, men här är i alla fall mina intryck av lagprestationerna under de fyra matcherna.

Kalix var det klart svagaste laget. Offensivt såg de helt ok ut, det var inte där akkilleshälen fanns, utan det var defensiven som såg minst sagt undermålig ut. Jag såg ingen struktur, jag såg ingen idé hur man ville spela försvarsspel. Gång på gång gick man bort sig i markeringsspelet och det kunde stå fria motståndare mitt framför mål långa stunder utan att någon Kalixspelare kom på tanken att det kanske är en nyttig yta att ha markering i. Vid flera tillfällen så stod man samlade när motståndarna kom igenom mittzonen, och ändå så kunde motståndarna rinna igenom som en varm kniv genom smör till fina lägen. Nej försvarsspelet måste skärpas, annars så kommer Kalix få det väldigt tufft i serien.

Kiruna var mer solida. De spelade välstrukturerat och tydligt i försvarsspelet, motståndarna behövde göra något bra för att komma till lägen. I deras fall var det kanske lite tyngd i offensiv del av banan som saknades. Mot Piteå hade de långa stunder (av första perioden tex) långa anfall, men det blev inte så mycket verkstad av det. Man hamnade för mycket på utsida, och hade förtvivlat svårt att skapa målchanser. Här krävs det mer desperation in på kassen och att också lägga in puckarna in i trafiken, annars så ser det mest bra ut, men hur bra är det om det inte skapas målchanser?

Matchen Piteå-Boden var minst en klass över de andra matcherna. Där upplevde jag att det spelades ”riktig” hockey, med hårda pass, rejäla åkningar, och med en tanke och spelidé i allt de gjorde. Piteå var en del i att det såg så ut, men de var (för dagen iaf) klart distanserade av Boden. Boden kändes rejälare i det mesta. Man vann fler närkamper, man hade bättre passningsspel, man kom samlat hela tiden och malde på så vis ner Piteå. Nu var det match tre på tre dagar, men Boden kändes mycket fräschare i skallarna, benen och kom mer rätt i alla situationer, det var som att det var Bodens första match, medan Piteå var betydligt mer slitet. Boden är att gratulera till en fin insats, för Piteå så får man slicka såren och kanske inse att det kan bli en lite jobbigare säsong än det varit de senaste två.

PS! Tyvärr kommer jag inte kunna uppdatera kmhockey.se på samma vis den närmaste tiden (ungefär 10 dagar). Detta då jag fått ett ärofyllt uppdrag åt sajten Hockeynews. Detta kommer prioriteras, så hoppas ni har lust att läsa mig på den sajten istället! Men finns det tid så blir det givetvis lite uppdatering även på kmhockey.se! DS.

Lämna ett svar