De vinner västra ettan – Om fansen får rätt!

Igår så presenterade jag en sammanställning över hur fansen i facebookgruppen Hockeyettansupportrar tippade den södra ettan. Nu är det dags att redovisa hur de (och i syskongruppen Hockeyttan västra supportersnack) tippar den västra ettan. Vilka är egentligen favoriter i den västra ettan?!

Som ni kan se så är den solklara favoriten Mariestad. De har en placeringssumma som är mindre än hälften av tvåan, och ett placeringssnitt på 1,38. Hela nio av 13 hade dem överst i tabellen, och ingen hade dem sämre än trea.

Tvåa på listan är Tranås. Med en snittplacering på 2,92 så var de klart före trean på listan. Det var dock ingen som trodde att de skulle vinna serien, men fem trodde att de skulle komma tvåa och ingen tippade dem längre ner än fyra.

Det är riktigt tätt mellan plats 3 och 6, men trea blir, om supportrarna får rätt, Borås. De får en snittplacering på exakt 4, och två tror till och med att de tar hem serien. Men inte alla tror på Borås som topplag, en har dem som åtta och en som sexa.

Strax bakom Borås tippas Dalen. En trodde att de kommer tvåa och tre tror de blir trea, men det finns också två som tror att de kommer så långt ner som sjua. Snittet blir 4,31.

Med minsta möjliga marginal upp till Dalen så hamnar Forshaga som femma. Det innebär att supportrarna tror att de får spela allettan efter jul. Snittresultatet blir 4,38. Men det är stor spridning på resultaten, två tror att de vinner, en tror att de blir sist.

Lindlöven tros gå en knallhård streckkamp, men faller med snittplaceringen 5,15 hamnar de sexa. 12 av 13 tror att de hamnar mellan plats 4 och 6, det är bara en som tror att de blir trea.

Mjölby kommer sjua i supportrarnas tips, men en bit efter topp sex. Men det är riktigt tajt mellan plats 7 och 10. Mjölbys snittplacering blir 7,85, en tror att de löser en allettanplats, medan en tror att de kommer sist.

Borlänge kommer åtta när supportrarna tippar. Snittet på 8,08 kommer efter varierande tips minst sagt. En tror att de kommer så högt som trea, medan fem tror att de blir sist.

Falun kommer på placeringen efter lokalrivalen. En tror att de når en allettanplats och tippar dem femma, men vanligaste tippningen för dem är nia. Det tror sex av de tretton tipparna.

Sist blir nykomlingen Grästorp. Fyra tror de kommer sist, medan två tror de kommer sjua. Med de andra tippningarna ger det snittet 8,62.

Lämna ett svar