Så slutar östra ettan – Om fansen får rätt!

Nu är det bara två dagar kvar till första pucken släpps i hockeyettan. Fansen i gruppen Hockeyettansupportrar har fått tippa hur de tror att de olika serierna slutar. Idag har jag sammanställt hur de 11 tipparna tror att den östra ettan slutar!

Som seriesegrare tippas Väsby med bred marginal. Snittplaceringen 1,27 är 0,82 bättre än tvåan, och hela 9 av de elva tipparna tror att de vinner serien. Ingen tippar Visby längre ner än trea.

Två tror supportrarna att Visby blir. Två tror att de vinner serien, medan åtta tror att de blir just tvåa. Som lägst tippas de femma, och snittplaceringen blir 2,09.

Tydlig trea blir Tyresö/Hanviken. Med snittplaceringen 2,91 är de hela 1,73 poäng före treorna. Åtta av elva tror att de blir trea, medan två tror att de blir tvåa.

Om fjärdeplatsen blir det riktigt jämnt, då både Vallentuna och Huddinge får exakt samma snittpoäng, 4,64. Två tror att Vallentuna missar allettan med en sjätte och en sjundeplats, medan en tror att Huddinge missar då de tippas sexa. Huddinge har för övrigt en tippare som tror att de kommer fin trea.

Enköping och Wings kommer också på exakt samma snittpoäng, och delar därmed sjätteplatsen. Dock är man ordentligt distanserade av treorna, hela 2,18 poäng bakom. Enköping har sex som tror att de kommer just sexa, medan två tror att de kommer så långt ner som nia. För Wings del så är det två som tror att de kommer lösa en femteplats och därmed få spela allettanspel. Men även de har en supporter som tippar dem nia.

Trots att en tippar dem trea så blir det ändå en blygsam åttondeplats för Surahammar. Knappt slagen av Enköping och Wings dock. De flesta tror dock att de blir åtta, en tippar dem som nia.

Nykomlingen Sollentuna undviker sistaplatsen och blir nia. Fem tror att de blir sist, men en håller dem som sjua och en annan som åtta. Snittplaceringen blir 9,18.

I botten återfinner vi förra säsongens allettanlag Nyköping. Snittpoängen 9,36 kommer sig av att hela sex av de elva tipparna tror att de kommer sist, och ingen tror att de blir bättre än åtta.

Lämna ett svar