Så slutar norra ettan – Om fansen får rätt!

Imorgon spelas den första matchen i hockeyettan, och därmed så är det färdigspekulerat, snart får vi facit på hur starka lagen är. Men givetvis så har det tippats innan hur ettorna ska sluta, och idag så sammanställer jag fansen tips om hur den norra ettan slutar. Tipsen har gjorts på facebookgrupperna ”Hockeyettansupportrar” och ”Norrhockey”. 21 modiga har stuckit ut näsan och delgett sina tabeller.

Lite överraskande kanske för en del är att Sundsvall är det mest betrodda laget. Tolv av de 21 tipparna tror att de kommer ta hem serien, och ingen tippar dem sämre än fyra. Det ger ett snittips på 1,52, bäst med över en halv poängs marginal.

Tvåa tippas det av tradition starkaste norrlaget, Hudiksvall bli. Åtta stycken tippar dem som seriesegrare, men en tror till och med att de kommer sist! Snittplaceringen blir 2,1, en bra bit före trean.

Klar trea i tipsen blir Boden. Snittet 3,48 är över en poäng före fyran. En tror att de tar hem den norra ettan, men tre tippare tror att de missar direktplatsen till allettan, en håller dem så långt ner som sjua av de åtta lagen.

Den sista direktplatsen tar överraskningen Kiruna. Elva av de 21 tipparna tror att de fixar direktplatsen, men tipsen varierar allt ifrån sex tredjeplatser till två sjundeplatser. Snittet blir 4,57.

Piteå missar direktplatsen och får om supportrarna får rätt hoppas på en kvotplats. Snittplaceringen för Piteå blir 4,76, strax bakom fyran Kiruna, och samtliga tippar tippar dem mellan plats tre och sex.

Kalix blir sexa i sammanställningen. Två tredjeplatser och tre fjärdeplatser räcker inte till allettan, och snittet blir 5,62, över en poäng bakom fyran Kiruna.

På näst sista plats återfinns Clemensnäs. Med 6,24 i snittplacering så är man både en bit efter sexan Kalix, men också klart före bottenplatsen. En håller dem faktiskt som trea i sluttabellen.

Örnsköldsvik blir överlägset sist. 20 av de 21 tipparna tror att de slutar jumbo, det är bara en som har avvikande åsikt, han tippar dem tvåa!

Lämna ett svar