De har dyrast och billigast träningsavgifter bland ettanklubbarna!

Jag fick ett mail från en Västervikskälla. Där bifogade han ett brev där deras klubbledning gick ut med och förklarade dels försäljningen av Arenabolaget ”Hyllan”, dels orsaken till de kraftigt höjda träningsavgifterna. Försäljningen av hyllan var helt enkelt ett måste för att få en ekonomi i balans och få behålla elitlicensen. Det stämmer säkert. Men det som står om träningsavgifterna stämmer inte!

För när man läser om orsaken till träningsavgifterna så står bland annat att man jämfört med bland annat Mariestad (annan ettanklubb) innan man införde höjningarna, och vill med det påskina att i Mariestad har de minsann lika höga träningsavgifter. Men det är så långt ifrån sanningen man kan komma nästan. För i vissa ålderskullar så har Mariestad under halva träningsavgiften! Detta kände jag till redan, och därmed så visste jag att Västervik vilselett, men det väckte även nyfikenheten hos mig: Vad ligger träningsavgifterna i ettanlagen på egentligen?!

Det visade sig dock vara svårt att få en fullständig bild. För efter googling av alla 36 ettanlag, så kunde jag endast hitta uppgifter för 15 av lagen. Här är de!

Träningsavgifter för de olika årskullarna, med billigast till vänster, och dyrast till höger.

Detta är alltså träningsavgifterna för de 15 ettanlagen, utöver dessa så har samtliga lag dessutom försäljningar av lotter eller annat. Där det saknas siffror finns inga uppgifter, kanske saknas lag i åldersgruppen?

Som ni kan se så är Grästorp allra billigast, de tar nämligen inte ut någon avgift! De har en specialare av enkronan, där samtliga lag tar på sig att fixa sponsorer till enkronasmatchen, och den drog i år in så mycket (miljonbelopp) att man kunde slopa träningsavgiften!

Av de som ändå tar ut avgift är Mariestad billigast, följt av Örnsköldsvik.

Dyrast är Stockholmslagen, de tar ut överlägset mest. Förklaringen är givetvis tillgång och efterfrågan, i Stockholm finns massor med ungdomar som vill spela, men inte så mycket istider, vilket gör att man kan ta betalt och ändå få spelare till sina lag.

Men efter Stockholmslagen så hamnar Västervik efter de kraftiga höjningarna, ja de har till och med högre avgifter än Stockholmregionens Wings i vissa ålderskullar.

Lämna ett svar