Är det spelarflykt från Wings?

Vi som följer eliteprospects har kunnat se att fyra Wingsspelare har lämnat Wings de senaste dagarna bara. För att utröna vad som händer, men också för att få veta lite mer om det unga Wingslaget, ringde kmhockey,se upp Wings sportchef Björn Danielsson.

Vi som följer eliteprospects har kunnat se att fyra Wingsspelare lämnat de senaste dagarna, vad händer?

– Det är spelare som inte förlängt, så de har inte varit med i truppen på hela säsongen. Flera av dem var osäkra på om de skulle spela ens. Men jag antar att de nu blivit klara för ny förening, det är därför övergångarna kommit nu.  

Vad säger du annars om lagbygget i år?

– Jag tycker vi har ett intressant lagbygge, ett ungt lag med många spelare med Wings som moderklubb eller som har gått i vårat hockeygymnasium, kryddat med unga spelare utifrån. Så ett ungt och utvecklingsbart lag.

Var det ett utslag av ungdomen som gjorde at ni blev överkörda av Väsby igår (9-1 slutade matchen)?

– Första perioden är ändå rätt jämn, men när de får några snabba mål tidigt i andra får vi inte stopp på blödningen, vi blev stressade och spelade inte alls som vi ska spela, så det kan ha varit ett utslag av att vi var lite orutinerade. Men vi ledde faktiskt skotten efter två perioder, så det var ingen 9-1-match även om de var bättre.

Vad har ni för tankar om årets säsong?

– Att utvecklas under säsongen, vi vill att vi är ett bättre lag i slutet av säsongen jämfört med hur vi är nu. Jag tycker inte att vi lyckades med det så bra förra säsongen. Sedan finns det bara ett streck att slåss om innan jul, så det är klart att vi siktar på allettanspel. Men vi har snarare pratat om processen och utveckling av gruppen än resultatmål.

Vilka blir era nyckelspelare i vinter?

– Oskar Fröberg, vår nya målvakt och Alex Ek, nyförvärv från Huddinge. Backen Lukas Cederholm från Örebro J20 samt Oskar Bramberg från Luleå J20 blir också viktiga, liksom vår lagkapten Oscar Sarhus givetvis.

Med ett så ungt lag, vad blir viktigt för er så här tidigt på säsongen?

– Att hålla oss kalla, nu gjorde vi inte det senaste och då gick vi gick på en rejäl nit. Mot Vallentuna var det helt jämnt. Men vi ska hålla oss lugna och sakliga, inte hamna i stress, utan utvecklas och fokusera på det vi kan påverka, att gå vidare och lära oss lite mer varje dag.

Ja för visst kan man lära sig av en riktig snyting med!

– Ja det ska bli spännande att se om vi kan skaka av oss det och komma upp bättre mot Nyköping. Vi har pratat om att gå vidare och spela med självförtroende och inte bli liten i spelet.

Hur ser du annars på konkurrensen i östra ettan?

– Det är några lag som är tippade där uppe. Väsby, Visby och Tyresö/Hanviken sticker ut, sedan är det otroligt öppet. Det handlar om att göra det bästa av materialet man har. Vallentuna gjorde det fantastiskt bra förra säsongen med tanke på vad de hade att jobba med. Det handlar om att få ihop lagspelet och lära sig att bli ett vinnande lag. Jag tycker det är helt öppet om plats fyra och fem, det är inget lag som är avsågat. Det är jämna trupper.

Vad är Wings ambitioner över tid, om vi ser längre framåt?

– Det vi vill stå för är att ta fram mycket egna spelare och spelare från vårt hockeygym, och i kombination av duktiga unga spelare utifrån som vill ta kliv i sina karriärer. Vi jobbar med en liten budget, men vill bli ett bra ställe att utvecklas på. På sikt vill vi vara med och nosa uppåt, men nu är vi under en uppbyggnadsfas, då vill vi vara en utvecklingsplattform där man är för att träna hårt och kunna ta kliv mot allsvenskan och SHL.

Omslagsfoto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar