Åtta fredagsmatcher

Borta är tiden med fasta speldagar på onsdagar och söndagar, nu är det många som vill spela på fredagar och på så vis kunna få in lite sidoinkomster via öltält med mera. Det gör att vi idag har åtta matcher på spelschemat: Fem i söder, två i väster och en i öst.

SÖDER

Västervik-Mörrum

Västervik såg ut att ha allt under kontroll i onsdagens möte med Tyringe, men individuella misstag gav Tyringe tre mål i sista perioden och hastigt och mindre lustigt för Västerviks del så var det Tyringe som avgick med segern. Det visar hur viktigt det är att vara fokuserad i 60 minuter, annars så är alla lag för bra för att inte utnyttja det. Idag får vi se om Västervik lyckas bättre med det när Mörrum kommer på besök. Ett Mörrum som vände och vann efter sudden mot Alvesta i onsdags, så de känner säkert att de är lite på g. Ändå så är givetvis Västervik rätt stora favoriter med tanke på stjärngarnityret de besitter. Tips: 4-2.

Karlskrona-Halmstad

Toppmöte i söder, mellan två lag som inlett seriespelet starkt. Karlskrona körde över lokalrivalen Mörrum i sin premiär för en vecka sedan, medan Halmstad hunnit med att slå såväl Troja (efter straffar) som Pantern. Frågan är vad speluppehållet betyder för Karlskrona, kanske Halmstad är mer redo från start? Samtidigt borde den längre vilan gynna Karlskrona ju längre matchen lider. Detta är en match mellan två lag som sätter defensiven främst, men medan Halmstad har ett av hävd effektivt omställningsspel så har inte Karlskrona riktigt hittat rätt med sitt ännu, även om man numer har spelartyperna för det. Det gör att jag ser Halmstad som knappa favoriter. Tips: 2-3.

Tyringe-Pantern

Tyringe kommer från en riktig knall när man besegrade seriefavoriterna Västervik senast. Pantern å sin sida har också en helt ok insats i ryggen, då man höll jämna steg med Halmstad i två perioder, även om man till slut föll. Tyringe tog dock poäng även i premiären mot Alvesta, så deras form är bevisligen god så här under inledningen av seriespelet. Därför får de bära mitt favoritskap. Tips 4-2.

Troja-Alvesta

Troja har också haft en veckas uppehåll sedan de förlorade efter straffar i premiären mot Halmstad. På andra sidan står ett Alvesta som har två oavgjorda matcher efter 60 minuter i ryggen, den första gav en suddenseger mot Tyringe medan den andra gav en strafförlust mot Mörrum. Att Alvesta skulle ta poäng mot ett topptippat Troja är dock inte så sannolikt. Tips: 5-2.

VÄSTRA

Mariestad-Forshaga

Ett av två toppmöten i västra ettan. Båda lagen har en vinst och en förlust så här långt, och då den västra ettan lär bli knallhård så kanske man inte har råd med så många förluster. Forshaga har redan besegrat Mariestad två gånger under försäsongen, och kan de nu ta en tredje raka seger så försätter de Mariestad i ett tidigt prekärt läge. Jag tror på en rätt målsnål historia då Mariestad haft lite problem med effektiviteten, samtidigt som Forshagas defensiv varit rätt stark. Mariestad är dock knappa favoriter. Tips: 2-1.

Dalen-Lindlöven

Det andra toppmötet i väster, där de två obesegrade toppkandidaterna Dalen och Lindlöven möts. Lindlöven har en suddenseger mot Tranås och en klar seger senast mot Grästorp, medan Dalen har full pott efter segrar mot Falun och Forshaga. Det är två lag som sätter defensiven i första rummet, så även här tror jag på en rätt målsnål historia. Tips: 2-2.

ÖSTRA

Visby-Surahammar

Visby hade förtvivlat svårt att överlista en storspelande August Hedlund i sin premiär och föll mot Tyresö/Hanviken med 2-1. Nu tar man nya tag mot ett Surahammar som tog en liten skalp i sin premiär då man besegrade Huddinge. Visby har dock ett klart mer namnkunnigt lag, och om de vill vara det topplag många tippar dem som så ska ta detta tämligen enkelt. Tips: 4-1.

Lämna ett svar