Njae…

Ett Tranås som hade stora problem att straffslå Mjölby och ett Väsby som visserligen enkelt avfärdade men långt ifrån imponerade mot nykomlingen Sollentuna. Njae, detta var kanske inte två lag som definitivt visade att de kommer vara med länge i år. Det finns utvecklingspotential, om man säger som så.

Tranås var inte alls med från start i derbyt mot Mjölby, och att Mjölby tog en tidig 0-2-ledning var faktiskt inte ologiskt på något sätt. Mjölby vann kamperna, Mjölby hade bättre precision i passningsspelet och Mjölby visade att man trots att man saknade fyra av sina allra viktigaste kuggar (lagkaptenen Philip Dimtrén, poängkungen William Strand, bäste backen Christoffer Lynch och viktige Christoffer Rapp) kunde störa ett ordinarie och favorittippat Tranås. För med fanns i alla fal Edvin Lundqvist, och han var snabbt framme och gjorde två mål innan första halvan av period ett spelats. Tranås hade ingenting, man körde konstant fast i Mjölbys mittzonsgegga, och det var egentligen inte förrän Gabriel Eklund helt på egen hand gjorde 2-1 som Tranås kändes som de var med i matchen. Men då, efter 15 minuters spel, så gav målet och två raka powerplay för Tranås hemmalaget en biljett in i matchen. 2-2 kom också i inledningen av den andra, men sedan var det en kamp mellan två lag som inte ville ge sig. Var det skönspel? Nej absolut inte, felpassningarna var otaliga, närkamper och hafs mer regel än undantag och det där flytet i spelet som man kan få med några bra passningar på bladet i rad kom aldrig riktigt. Visst hade kanske Tranås ett litet grepp, men så värst mycket hett skapade man aldrig. Symptomatiskt för matchen var att det till slut krävdes 20(!) straffar innan någon till slut nätade (Oscar Johnsson). Nej detta var inget att skriva hem om för Tranås, underhållningsvärdet var låg från båda sidor, men Mjölby ska ändå ha credd för att de verkligen gjorde match av det trots att man var brandskattade underdogs. Av dem kan man inte kräva så mycket mer, speciellt som de fick ytterligare en skada under match och fick spela på tre kedjor.

***

Väsby hade stora problem under inledningen av mötet med nykomlingen Sollentuna. Det var Sollentuna (läs Ture Edvardsson) som skapade mest och bäst under den inledande kvarten, två frilägen och en två mot etta, men utan resultat. Och då blir det som så ofta för ett lag som inte får utdelning, Väsby fick med sig en (rätt tveksam) utvisning och 3 sekunder senare så var det 1-0. Sedan var Väsby det klart starkare laget, Sollentuna hade visserligen ett finurligt anfallsspel stundtals, men defensivt så saknade man rejälheten och tappade stundtals rätt mycket i markeringsspelet, vilket gjorde att Väsby kunde rinna ifrån och vinna med 5-1 till slut. Men utan att riktigt imponera ändå, det var stundtals slarvigt i passningsspelet och mot ett bättre lag hade man kunnat bli rejält straffade.

Foto: Eric Hellqvist, Tranås

Lämna ett svar