Bodens Arto Sirviö om serieinledningen, dagens match mot Sundsvall och nya jobbet som klubbchef!

Han var tilltänkt som ny huvudtränare för Boden, men redan innan första seriematchen spelades så fick Arto Sirviö helt plötsligt en ny roll som klubbchef. Hur han upplevde detta, hur han ser på lagets serieinledning samt om dagens tidiga seriefinal mot Sundsvall får vi svar på sedan jag fått tag på honom på plats i Sundsvall.

Vad säger du om er serieinledning?

– Serieinledningen har varit poängmässigt ok, men som alla lag har vi mycket att slipa på i spelet fortfarande. Sedan har vi saknat spelare med förkylningar och annat, men nu är det viktig match mot ett topplag i serien. Det ska bli spännande att se hur kan vi kriga mot dem på bortaplan.

Senast blev det seger mot Piteå, hur var den matchen?

– Vi var ödmjuka inför uppgiften, Piteå var bättre i första perioden, men sedan fick vi till spelet lite bättre i andra och tredje, även om sista fem minuterna var tuffa, men vi lyckades hålla 2-3-ledningen. Det var en lärorik match för spelare och oss tränare.

Är det några spelare som klivit fram?

– Ja vi har en ung trupp, så våra äldre spelare som varit med har varit proffsiga och visat medspelare och tränare vad vi behöver rätta till. Det kan hända att någon spelare lyckas bättre, men vi har en bra harmoni i laget, men vi ska också förstärka laget, vi har haft en del skador. Men vi har inte kommit fram till vilken spelare vi vill ha, just nu finns det inga spelare på marknaden, men det kommer snart.

Vad saknas fortfarande?

Vi har lite skador och skavanker, vi får se hur snabbt de kommer tillbaka, så får se om vi ska ta in någon hela säsongen eller låna spelare. Vi har trådar ute och söker av vad som finns, men vi har inte kommit fram till något svar ännu. Vi har fått förslag från agenter och klubbar, men det finns inget klart att presentera ännu.

Är det något du är överraskad över så här långt?

– Inte så, tittar man på matcherna på ettanplay så ser man att det är en bra serie, det visste jag innan. Det är bra lag i serien, så man får inget gratis utan det gäller att vara på tårna hela tiden för att vinna matcher.

Då väntar ett toppmöte med Sundsvall idag, tankar inför matchen?

– Vi är naturligtvis redan i Sundsvall och om tio minuter ska vi käka och sedan vara redo för match. Solen skiner, det gäller att ta vara på möjligheten att möta ett topplag i serien. Det kommer krävas maximal utdelning för hela truppen för att vinna på bortaplan, det finns många hemmastarka lag. Det gäller att vara smarta och inte ta för många utvisningar, många lag har bra powerplay.

Vad måste ni se upp med i Sundsvalls spel?

– Robert (Bergdahl, tränare) kan ligan bättre än mig, men de har ett bra lag och vi har koll på deras system. Men de har också koll på vårt spel, det är det som är tjusningen med hockeyettan, att man kan scouta andra laget. Sedan ändrar man lite i spelet efter motståndet för att få ett försprång, eller så litar man på sitt eget spel. Man hoppas också att man hittar bra läge att få tidiga mål. Men det är ännu tidigt på säsongen så händer mycket kommer hinna hända ännu, det är bara tredje seriematchen, så det handlar om att njuta av spelet.

Du är ju numer inte tränare för laget, utan sportchef, klubbchef och assisterande tränare. Hur kommer detta sig?

– Det blev en stor överraskning för mig då jag trodde att jag skulle vara tränare, men så hade styrelsen diskuterat hur de skulle gå vidare, och då ringde ordföranden mig och frågade om jag ville hoppa på som klubbchef. Jag sa då att jag ville fundera lite, sedan funderade jag lite över natten, det blev inte så många timmars sömn, men sedan bestämde jag att jag kunde ta det om jag ändå fick vara med som assisterande tränare vid behov. Robert behöver ha någon som kan hjälpa till och jag kan ju systemet och hur vi vill spela, så här är vi nu.

Vad har du att ta tag i i klubbchefsjobbet?

– Jag har ju hand om alla delar, vi har en bra marknadsgrupp som jag är med i. Sedan har vi tränargrupper jag har möten med, tanken är att vi ska spela någorlunda lika i alla åldrar. Sedan är det det vardagliga jobbet med ekonomi och så vidare, det är som en vanlig klubbchefstjänst, inga konstigheter.

Foto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar