Hur har östra lagen skött sig?

Dags att syna säsongsinledningen för lagen i den östra ettan, en serie där samtliga lag hunnit med att spela tre matcher. Vilka har egentligen startat starkt och vilka har underpresterat? Här är mina omdömen.

Vi börjar som vanligt med tabellen:

1.       Väsby

Omdöme: Stark inledning

Med tre raka segrar och en målskillnad på ruggiga 23-2 så ser Väsbys säsongsinledning ruskigt stark ut. Men man måste också komma ihåg att man ännu inte fått något riktig värdemätare, man har mött ett Nyköping som har sett oerhört svaga ut så här långt, ett Wings som vek ner sig fullständigt när det började studsa emot och en nykomling i form av Sollentuna som faktisk gav dem en match i en knapp period. Med tanke på motståndet är det svårt att avgöra var de står riktigt ändå, även om de givetvis gjort det starkt, men hur starkt?

2.       Tyresö/Hanviken

Omdöme: Stark inledning

Att besegra Nyköping och Surahammar är som det ska, även om man hade kanske lite oväntat jämna siffror. Men det var i premiäromgången som man kvitterade ut ett bra omdöme, för då körde man mer eller mindre över Visby i en period och ledde med 2-0. Sedan blev andra jämnare och i tredje så var det mestadels Visby, men man höll undan tack vare en storspelande August Hedlund och står nu alltså på tre raka segrar i säsongsupptakten.

3.       Visby

Omdöme: Kan kräva lite mera

Kraven är högt ställda på Visby, och det ska de vara med tanke på vilket stjärnfyllt lag de mönstrar. Därför blir segrarna mot Enköping och Surahammar bara en bock i kanten utan att direkta lovord yttras, nej matchen där de kunnat vinna heder och ära är i första omgången mot Tyresö/Hanviken. Där var de inte alls med i period ett, och för det fick de sota för, även om de lyfte sig i slutet.

4.       Vallentuna

Omdöme: Godkänt, knappt

Att slå ett Wings som inlett säsongen klent är givetvis en dag på jobbet för ett allettantippat Vallentuna, men i omgång två så gick man på en rejäl mina när man överraskande föll mot nykomlingen Sollentuna med 3-5. Därför var det säkert en skön revansch att i senaste matchen besegra rivalerna Huddinge med 3-1, ett lag som liksom Vallentuna antas vara en allettanaspirant. Där visade man framför allt upp ett bra försvarsspel, något som man säkert kommer ha stor nytta av framöver.

5.       Sollentuna

Omdöme: Jättestark inledning

Sollentuna är kanske hela ettans största positiva överraskning så här långt. Redan i omgång ett så välte nykomlingarna Enköping, innan man i omgång två tog en än större skalp när Vallentuna besegrades. Sedan åkte man på sin första förlust mot Väsby i omgång tre, men där gjorde man ändå en riktigt stark förstaperiod där Ture Edwardsson verkligen visade framfötterna och höll på att ge nykomlingarna ledningen både två och tre gånger.

6.       Huddinge

Omdöme: Underkänd

Huddinge ska ta revansch i år efter två riktigt svaga säsonger med missat allettanspel. Man har byggt ett lag som har kapacitet att spela i finrummet, men så här långt är enda framgången segern i omgång två mot ett Enköping som som vanligt underpresterar. Utöver den segern så har man två förluster mot ett Surahammar som många tippade dem före, samt Vallentuna, som är ett motstånd man borde spela jämnt med. Laget har inte alls visat upp den edge i det offensiva spelet som krävs för att få framgång i jämna matcher.

7.       Surahammar

Omdöme: Bra inledning

Som jag skrev här ovanför så inledde Surahammar med en stark seger mot Huddinge med 6-4. Efter det så har man mött två topplag i serien, och visserligen föll man klart på bortaplan mot Visby, men det är verkligen ingen enkel uppgift, men i matchen mot Tyresö/Hanviken gav man topplaget en rejäl match, innan man föll med flaggan i topp med 2-3. Surahammar verkar ha fått ihop laget på ett annat sätt i år än förra säsongen. Nu gäller det bara att fortsätta så.  

8.       Wings

Omdöme: Knappt godkänd inledning

Att förlora med 3-1 mot Vallentuna är väl i sin ordning med tanke på att Vallentuna är allettantippat, och att förlora mot Väsby är väl också väntat. Men att så fullständigt vika ner sig och förlora med 9-1 är alldeles för dåligt kan jag tycka. Sedan vann man visserligen mot ett riktigt svagt Nyköping, men det var med knappa siffror,

9.       Enköping

Omdöme: Ej godkänt

Att förlora mot Visby får man köpa, det är ett bra lag. Att förlora mot Huddinge med 3-0 är dock ett mindre bakslag, men den stora plattmatchen är givetvis förlusten mot nykomlingen Sollentuna i premiäromgången på hemmaplan med 4-1. Enköping ser ut att underprestera också i år.

10.   Nyköping

Omdöme: Suck

Nyköping HAR ett ungt och oerfaret lag, men att förlora med hela 9-0 i premiären mot Väsby måste ändå svida. Sedan har det också blivit förlust mot ett starkt Tyresö/Hanviken och i en betydligt jämnare match mot Wings med 3-2. Så tre raka förluster är givetvis inte roligt, men samtidigt så ser det ändå lite bättre ut för varje match, så kanske man kan ta sina första poäng snart?

Lämna ett svar