En match som kan definiera en säsong!

Två av de allra största favoriterna i den södra ettan, ja kanske i hela ettan, möts i afton, då Troja tar emot Västervik i vad som blir säsongens så här långt största toppmöte. På ena sidan står ett Troja som brukar åka hiss upp och ner mellan ettan och allsvenskan, i ettan en storhet, i allsvenskan en småspelare. På andra sidan Västervik, som hade åtta raka säsonger i allsvenskan innan man till sist åkte ur. Blir det något av dem som spelar allsvenskan nästa säsong? Ja de har verkligen lag för att utmana om det i alla fall!

Men ett lag på papperet är en sak, att sedan få ut det på isen kan vara en helt annan. Det handlar om att få en positiv känsla i gruppen, en känsla där man trivs tillsammans och där alla gör sin del efter bästa förmåga. Och vad bygger trivsel och underkastelse till jobbet bättre än vinster och framgång? Därför är kvällens möte inte bara ett möte i mängden, det är ett möte som kan komma att definiera en säsong.

För båda lagen har kanske inte imponerat så värst så här långt. Troja gick på pumpen i premiären mot Halmstad och vann utan att övertyga mot tippade bottenlaget Alvesta. Visst finns det positiva tendenser i spelet, framför allt har man en närvaro framför mål på ett helt annat sätt än förra säsongen, som inte alls blev som man tänkt. Men det räcker inte med att närvara, det behövs att man är klinisk när lägena dyker upp, det gäller att man är beredd att offra liv och lem för att förhindra mål.

För Västerviks del så har spelet också en del i övrigt att önska. Visst, första perioden mot Pantern var bra, 5-0, men det var mot en blek och på sängen tagen nykomling som märkligt nog inte mött ett enda ettanlag på hela försäsongen. Men efter det så förlorade man de sista två perioderna, och man förlorade också mot ett annat bottenlag, Tyringe i omgången efter. Det finns med andra ord stor förbättringspotential även för Västervik. Att vara ödmjuk inför uppgiften, att göra skitjobbet är nycklar som måste falla på plats om laget ska bli framgångsrikt.

Nu möts alltså de båda sökande storfavoriterna. Och när man är lite osäker på var man står, så skulle ett skönt besked verkligen vara välkommet. En seger ikväll skulle släppa lite på pressen, bygga självförtroende och få lite go i truppen inför framtiden. Ett go som kan ge mer framgångar, och vips så är man inne i en positiv cirkel. På samma sätt som en förlust kan ge lite mer prestationsångest, föda lite mer tankar i huvudet och med det lite långsammare beslut på isen och sämre prestation, en negativ cirkel. Så idag är det dags för de båda att visa vad de går för, det är en match som kan definiera en hel säsong. Visst finns det tid att vända negativ cirklar, men det är långt ifrån givet att man lyckas.

Lämna ett svar