En i varje serie!

14 matcher spelas ikväll, men de flesta av dem känns antingen rätt givna, eller så är de inte särskilt intressanta ur aspekten att de har med allettanstriden att göra. Men en match i varje serie känns på förhand som extra intressant.

I den norra ettan så har Clemensnäs inlett oväntat starkt och håller just nu den fjärde och sista(?) allettanplatsen, och det trots att man spelat en match färre än de tre lagen man har framför sig. Detta sedan man senast överraskande slog Boden med 2-0 på bortaplan. Stor matchvinnare var den före detta Piteåmålvakten John Vestermark. Därför är kvällens möte med just nu serieledande Piteå väldigt intressant, där får man både besked om släkten (målvakten Vestermark) är värst, och kanske ett slutligt kvitto om Calemensnäs är på riktigt i år, eller om de bara sprattlar så här under inledningen av seriespelet. Men det blir ingen enkel match för Clemensnäs, Piteå ståtar just nu med fyra raka segrar och senast var det de tidigare serieledande Sundsvall som fick bita i det sura äpplet.

I den östra ettan så är det ett annat överraskningslag, Sollentuna, som spelar samma typ av match. För den nuvarande tabellfyran möter ikväll tabelltvåan Tyresö/Hanviken. Ett Tyresö/Hanviken med fyra raka segrar, men också ett hemmalag som haft problem att hitta rätt offensivt så här långt. Endast tio mål på fyra matcher, och de ser nog gärna en islossning redan ikväll. Men Sollentuna vill säkert visa att de inte bara är på allettanplats tillfälligt, utan att platsen är deras.

I den västra ettan så är det tätt mellan toppmatcherna, men idag är det bara en. Det är å andra sidan ett riktigt spännande möte, då det är en tidig seriefinal. Tvåan Dalen tar emot ettan Borås i en match som lovar att bli riktigt fysisk, på gränsen till brutal, med tanke på att det är två storväxta lag som gärna spelar på eller lite över gränsen. Har ni inget lag att följa så rekommenderar jag denna match! Enda nackdelen är att det är två lag som sätter försvarstänket i första rummet, så risken är att det kanske inte kommer dugga speciellt tätt mellan målchanserna, men kamp, det kan jag i alla fall garantera!

Till sist i den södra ettan, där det spelas en annan högintressant match. En så här långt väldigt ojämn förhandsfavorit i form av Västervik tar emot en annan som också varit lite ojämnare än väntat, Halmstad. Båda lagen kommer dock från rejäla urladdningar, Västervik körde över Alvesta med 9-0, medan Halmstad manglade Mörrum med 7-1. Vilket humör vaknar de på idag? Får vi se det frejdiga Västerviksspelet dominera, eller lyckas det försvarsstarka Halmstadslaget stänga ner dem?

Omslagsfoto: Halland i fokus

Lämna ett svar