Ranking – Norra ettans backsidor

Målvakterna är avverkade, dags att ta ett kliv framåt i banan och syna lagens backsidor. Först ut är den norra ettan, där vi har en klar vinnare.

Hudiksvall

Viktor Bemström (D)
Philip Eriksén (D)
Filip Lander (D)
Marcus Linderborg (F/D)
Anton Schagerberg (D)
Melker Strandman (D)
Lucas Torstensson (D)
Sebastian Walfridsson (D)

Hudiksvall har tappat några tunga namn på backsidan men ersättarna skäms verkligen inte för sig. Anton Schagerberg och Viktor Bemström håller allsvensk klass och Sebastian Walfridsson är en defensiv back av hög ettanklass. Addera till det att man fått behålla offensiva geniet Lucas Torstensson och stabila pjäser i form av Philip Eriksén och Filip Lander, och att Marcus Linderborg har en säsong som back i ryggen och man inser att detta är toppklass i ettan.  

Sundsvall

Axel Abrahamsson (D)
Jesper Dahlroth (D)
Samuel Eklund (D)
Anton Falberg (D)
Nils Nordh (D)
Erik Nordlander (D)
Emil Stadin (D)
Emil Wengelin (D)

Axel Abrahamsson lämnar konkursade Skövde IK. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Sundsvall hade en stabil och bra backsida, och nu har man dessutom fått in en riktigt spetsback i form av rutinerade Jesper Dahlroth. Dessutom har man plockat in Skövdes lagkapten, den defensiva klippan Axel Abrahamsson. Det borgar för att det kommer bli grymt svårt att göra mål på Sundsvall i vinter, men de kanske saknar kanske lite offensiv spets på backsidan.

Piteå

Fredrik Bergdahl (D)
Edward Björk (D)
Oliver Casselsten (D)
Henrik Claeson (D)
Fredrik Granberg (D)
Emil Rangedal (D)

Att Piteå till slut fick behålla Fredrik Granberg trots rykten om flytt var viktigt för Piteå. Där har man en tvåvägsback av hög ettanklass. Viktige defensivtklippan Fredrik Bergdahl blir också. Dessutom har man gjort en spännande backvärvning i unge Oliver Casselsten som visade väldigt bra spel i Halmstad som utlånad i slutet av säsongen. Även Emil Rangedal är en bra värvning med offensiva kvaliteter.

Boden

Jens Andersson (D)
Vigor Andersson (D)
Viktor Arespång (D)
Kevin Arvidsson (D)
Felix Dahlroth (D)
Erik Hannu (D)
Gustav Hedberg (D)

Jens Andersson är den defensiva härföraren medan Felix Dahlroth är offensiv spets, speciellt i powerplay gör han en massa poäng. Därutöver har man några stabila ettanspelare, där jag kanske är lite extra nyfiken på Viktor Aresprång, jag tror att han kan få ett riktigt genombrott i år.

Kiruna

Eddie Ahlmark (D)
Sigge Esko (D)
Willy Halmkrona (D)
Sebastian Kauppila (D)
Philip Kemi (D)
Herman Keskitalo (D)
Markus Magnusson (D)
Melvin Råman (D)

Kiruna har en bra mix med ungdom och rutin, offensiv och defensiv. Man har dels ett par stabila defensiva pjäser i Eddie Ahlmark och starka nyförvärvet Sebastian Kauppila. De kompletteras med ett par offensivstarka backar i spelskicklige Philip Kemi och skridskostarke Markus Magnusson. Utöver dessa fyra rutinerade herrar så är det unga talanger som man hoppas får bra utveckling på.

Kalix

Emil Andersson (D)
Liam Haslam (D)
Rasmus Hedkvist (D)
David Kihl (D)
Oscar Kohlström (D)
Felix Nilsson (D)
Jim Vikström (D)

Kalix har en till stora delar helt ny backuppsättning, bland annat har ikonen Johan Pettersson lagt av och Alfred Hjälm flyttat söderut. Men lyckligtvis har man i alla fall lyckats behålla Oscar Kohlström som hade en riktig succésäsong i Kalixtröjan säsongen som gick. I övrigt så får man nog hoppas på bra utväxling på nyförvärven, där kanadensaren Liam Haslam känns mest spännande. Emil Andersson är också ett helt ok nyförvärv.

Clemensnäs

Alexander Bodén (D)
Hugo Burlin (D)
Nils Gustafsson (D)
Vilmer Holm (D)
Jonathan Lidman (D)
Daniel Nyberg (D)
Filip Westermark (D)
William Ölund (D)

Det var ett tungt tapp när Ludwig Stenwall valde att lämna. Det gör att backsidan ser rätt ihålig och trubbig ut. Men det finns ett par stabila backar med rutin i Daniel Nyberg och Nils Gustafsson, och ett par spännande unga talanger i Alexander Bodén och Jonathan Lidman.

Örnsköldsvik

Hannes Alander (D)
Oskar Byström (D)
Arvid Carlsson (D)
Vilgot Eriksson (D)
Lukas Flygt (D)
Elias Hörnquist (D)
Emil Jonsson (D)
Lucas Lidström (D)
Andreas Rådberg (D)

Oskar Byström kan mycket väl vara nästa export till en storklubb i ettan för Örnsköldsvik. Den skridskostarke och spelskickliga backen kommer bli väldigt viktig för laget i vinter. Även rightbacken Lukas Flygt har en uppsida som ska bli spännande att se. Men i övrigt är det mycket ungt och oprövat.

Lämna ett svar