Ispremiärer!

Idag var det ispremiär för rätt många av ettanlagen, och jag bad er läsare i facebookgruppen hockeyettansupportrar att bidra med lite bilder och kommentarer kring hur deras ispremiärer var. Tre bidrag har tickat in, och så här såg det ut på Bodens, Halmstads och Mörrums första ispass.

Vi börjar med Boden, där Kristian Johansson hade detta att förtälja.

Uppskattad ispremiär!

Idag var jag på Boden Hockeys officiella ispremiär! Förutom mig så slet sig 172 stycken Bodensare från solskenet och den 23 gradiga sommarkvällen och klev in i Hive Arena. Det var så klart ingen vidare kvalitet och jag ska i ärlighetens namn säga att det är svårt att utröna något alls om kvalitet och hur bra nyförvärven ser ut. Det jag hann se var iaf att båda målvakterna ser lugna och stabila ut i målet. Har också pratat med folk i och runt laget och får lovord om båda men särskilt om Felix Stenmark. Andra nyförvärv jag personligen tror starkt på är Karl och Vigor Andersson. Karl gjorde över 1p per match i Västerås j20 samt spelade över 30 matcher med Västerås i allsvenskan. Vigor är en stor och stark back som jag tror blir en ypperlig ersättare för Kardewall. Bodens kanadensare Josh Laframboise var inte med då han kommer i veckan, det ska bli spännande att se han i vinter. Ska såklart in några spelare till också och någon kanske redan är klar 😉! Personligen tror jag på att detta lite yngre och hungrigare lag kan nå långt i vinter och jag ska i ärlighetens namn säga, att som supporter är det fruktansvärt skönt att inte vara tippade i toppen för en gångs skull. Redstorm hade även ett 15-20 tal personer i klacken, vilket uppskattades av spelarna.

Jag måste dock släppa is premiären och blicka framåt mot det största rivalmötet på många år! Nu på fredag möter Boden Luleå Hockey i Hive Arena. Ni tänker kanske rival, ett SHL lag och ett div1 lag?! Faktum är att jag sett ledande Luleå- supportrar yppa något liknande detta på Twitter ”Årets viktigaste match, det enda som skulle vara viktigare är att vinna SM-guld i en 7:e avgörande SM-final mot Skellefteå! ”Hata Boden, krossa Boden” yppas överallt bla på Boden Hockeys tiktok konto och andra sociala medier. Frågan är om vi Bodensare kan tagga igång lika mycket? Hoppas det, men våra största rivaler är alltid Piteå! ”Smärta går över, stolthet varar för evig! – Krossa Boden”

Allt annat än en stor kross från SHL laget som är en av favoriterna till SM guldet och på läktaren av deras enorma klack vore ett radikalt misslyckande av Luleå Hockey och Lulefans. Fick till mig från representanter från klubben för ca två veckor sedan att Luleåbor redan hade köpt 400 biljetter på borta sektionen. Den största vinnaren i detta är såklart Boden, hur matchen än går. Ca 3000 biljetter säljs, det är öltält, pub på två ställen (hemma och borta) som drivs av föreningen själva. Lägg därtill kiosk och merch-försäljning på det. Har höftat och räknat och kommer fram till att man drar in minst 700-tusen i vinst på denna träningsmatch!

***

Niklas Hessman såg Halmstads första träning, här är hans ord!

Hammers körde idag den 12/8 sin officiella ispremiär. 

Nya truppen presenterades en och en av speakern och fräna bilder på jumbotronen på var och en. Även gästspelande Oskar Pettersson från Ottawa Senators och Samuel Johannesson från St Louis Blues var med.

Man spelade på slutet en internmatch mellan lag blå och lag vit. Här fick vi se prov på tilltänkta kedjor månne?

Slutresultatet: 2-0 till Lag Vit. Målgörare blev Victor Gagic och Samuel Johannesson. Klarin hade även ett bortdömt mål för offside. Man körde 12 min x 2.

Lag Vit och målvakt Felix Tengvall höll nollan. Men Adam Ahnberg i Lag Blå gjorde ett par TV-räddningar och fick flest applåder.

Kvällens höjdpunkt var när nyförvärvet Hannes Lindström gjorde ner sin andra Hudiksvall-kompis Carl Westberg rakt in i sekretariatets plexi. Goa skratt som följd, det tog ett tag innan Westberg tog sig upp snöig och fin med ett brett flin.

Ca 300 pers hade tagit sig till Hammers ispremiär, vilket var mer än förväntat! Kvällen kröntes med ett ballgame på isen där bland annat ett årskort lottades ut.

Lag blå.
Lag vit.

***

Till sist några ord från Mörrumsupportern Victor Dennertoft:

100-120 åskådare letade sig in i Jössarinken för att se när Mörrum gjorde sitt första ispass. En uppvärmning följdes av internmatch med go’ musik. Nye spelaren Isak Renemark presenterades och det gick också rykten om att Adam Ingvarsson kanske är på väg tillbaka. Det såg bra ut på träningen för att vara första gången, positivt och glatt. Publiken ser nog ljusare på denna säsongen än den föregående, med tanke på laget man fått ihop och vad som syntes på isen idag.

Lämna ett svar