Intryck från gårdagens träningsmatcher!

Jag missade tyvärr att se gårdagens träningsmatcher då mitt Mariestad hade sin officiella ispremiär och jag var där som konferencier. Men jag är inte sämre än att jag kan försöka gottgöra det, så inatt och så här långt idag har jag sett ifatt fyra av matcherna. Det handlar om Kalmar-Karlskrona, Boden-Luleå, Almtuna-Hudiksvall och Kiruna-Piteå som jag nu tänkte försöka ge lite korta intryck ifrån.

Kalmar-Karlskrona var den mest välspelade av de fyra matcherna. Jag såg två lag som bjöd på en fartfylld och underhållande hockey, där faktiskt Karlskrona överraskningsvann, även om jag faktiskt skrivit med en KHK:are om att det var klart spelbart odds (över 6 gånger pengarna) på en Karlskronaseger. Jag imponerades faktiskt av Karlskrona. De spelade med bra precision i passningsspelet, vilket gav dem möjlighet att utnyttja att man har ett klart skridskostarkare lag i år. Det tog inte lång stund från det man erövrade pucken i försvarszonen till man kom i flygande anfall in i anfallszonen. Axel Björnkvist vara bara en av flera som visade framfötterna med intensiv skridskoåkning och hårt jobb. I två perioder så höll man jämna steg med Kalmar, men man orkade kanske inte riktigt i den tredje, där Kalmar tog över rejält. Då klev Carl Malmkvist fram och storspelade och räddade på så vis 2-1-segern för gästande Karlskrona, och därmed en kanonstart på säsongen. Kan man fortsätta med samma fartfyllda spel även mot lag som inte bjuder upp på samma sätt som Kalmar (som ju är ett höghastighetslag) så bådar det gott för laget.

***

Boden hade inte mycket att sätta emot Luleå i DM-finalen i norr. Delvis ursäktade givetvis av att man kom till spel med bara sju ordinarie forwards, men Luleåsegern med 8-1 var klart i underkant. Det var stundtals kattens lek med råttan, och hade inte målvakterna Anton Hjalmarsson (framför allt) och Felix Stenmark gjort finfina insatser i målet så hade siffrorna runnit iväg på allvar. Utöver målvaktsinsatserna så var ljusåunkten i Boden att kedjan med Nisson-Thomasson-Tamminen ändå lyckades lyfta upp spelet stundtals, och att nye backen Vigor Andersson ändå visade prov på rejält backspel. Samtidigt ska man ha klart för sig att Luleå var riktigt, riktigt bra, de snurrade friskt i anfallszonen med det överlägset bästa passningsspelet jag sett i matcher så här långt denna säsong. En sista positiv sak: Riktigt bra tryck på läktarplats där det var två klackar som tävlade om det!

***

Almtuna-Hudiksvall slutade med en 8-3-seger, innan jag såg matchen så tyckte jag det var överraskande stora siffror och ifrågasatte Hudiksvall lite. Men efter att jag sett matchen så tycker jag ingen skugga ska falla på Hudiksvall. De stod upp riktigt väl, speciellt i den första och tredje perioden, och då spelade man helt jämnt. Dilemmat var bara att Almtuna var effektivare när lägena dök upp. Annars hade nog nästan Hudiksvall bättre passningsspel, men de spelade lite rejälare när lägena dök upp, och Edvin Olofsson i Almtunakassen överglänste Hudiksvalls dito William Larsson med marginal. Bäst i Hudiksvall var Anders Limpar Lantz samt kedjan med Adam Byström Johansson, Henrik Olsén och Karl Umegård. Offensivt stod man för en bra insats, defensiven var kanske lite för ihålig, men det är tidigt på säsongen med.

***

Till sist kampen mellan Kiruna-Piteå. Den var svår att ge en definitiv bild av, då sändningen segade så det såg ut som om spelarna åkte i tuggummi. Men det såg i alla fall ut att vara en tafflig match med massor med felpass, vilket gav lågt tempo och få riktigt bra, ordnade anfall. Det var en rätt jämn tillställning där lagen turades om att ha initiativet. Jacob Hansson Geidon och Matej Galbavy var väl de som stack ut mest positivt för Kirunas del, medan det var lite svårare att hitta något riktigt utropstecken i Piteå.

Lämna ett svar