Reflektioner från Västervik-Troja och Tingsryd-Tyringe!

Ibland gapar man efter lite mycket, och det var precis det jag gjorde idag. Jag siktade på att efter jobbet först hinna med en intervju med Bodens sportchef, följt av att se matcherna Västervik-Troja samt Tingsryd-Tyringe. Men intervjun med Arto Sirviö drog ut till en timme (kommer på bloggen senare i veckan), så där missade jag en stor del av den första perioden av den första matchen, och sedan var jag dessutom tvungen att göra en inför matchen-intervju för Bois hemsida så då missade jag delar av den andra matchen med. Men lite intryck hann jag ändå få av de båda matcherna, men något helheltsintryck är det inte.

Troja var ett nummer större än Västervik, framför allt i den andra perioden. Troja satte hård och hög press på Västervik och det gjorde att Västervik spelade fast sig gång på gång. Troja såg överlag ut att ha linjer i sitt spel, medan Västervik mest ägnade sig åt att försöka hitta långa pass till offensiv blå, där en ensam Västervikspelare skulle försvara sig och pucken till resten av laget hann upp, vilket de sällan gjorde. Troja vann den andra perioden med 4-0 och det var helt i sin ordning, inte ens normalt så starke Viktor Kokman hade någon bra period.

Till den tredje så gick Troja ner sig lite, man åkte lite mindre skridskor och det gav Västervik mer tid att bygga anfall, även om det mer byggde på individuell skicklighet snarare än så mycket linjer. Kanadensarna Diaco och Watson låg då bakom mycket, och två snabba Västerviksmål gav lite spänning i matchen. Men en Troja-timeout senare så släppte Troja lite på bromsen igen och efter det var det inget snack. 6-3-segern var helt i sin ordning. Troja var det svårt att plocka fram några lysande stjärnor, även om Carl-Henrik Edwardsson trivdes fint mot sitt gamla lag. Även Fröland var stark som vanligt. Men framför allt var man ett kollekiv där alla chippade i och gjorde sin del. Jag tyckte mig också se ett rakare Troja än förra säsongen, något jag tror är precis det Troja behövde. För Västerviks del så var det en första träningsmatch, jag tycker det märktes. De åkte och sökte och letade lite för mycket, behövde längre tid för att komma till beslut, och blev då också uppkäkade av ett intensivt Troja. Med lite mer spel intränat och lite mer matchvana så kommer besluten tas snabbare och då kommer det också se bättre ut.

***

Tyringe blev det inte så mycket kollat på mer än den tredje perioden. Men där tycker jag att Tyringe överraskade positivt. Man föll visserligen med 3-2 mot Tingsryd, men man krigade verkligen och gav det allt man hade för dagen. Precis det man måste orka göra varje dag även under seriespelet. Karl Andersson i Tyringekassen hann göra ett gott intryck på mig, men i övrigt såg jag lite lite för att ge mer spelarkritik.

Lämna ett svar