Har ditt lag imponerat under träningsmatcherna? Omdömen om östra och norra ettan

Måndag är en bra summeringsdag. Tidigare har jag summerat veckans bästa värvningar på just måndagar, men nu är sillyn i princip över och träningsmatchandet har istället dragit igång. Därmed passar det utmärkt att istället summera veckan träningsmatcher istället. Men då jag inte gjort någon summering tidigare så blir det en tillbakablick på samtliga matcher. Mitt grepp kommer vara att jag listar lag i tre kategorier utifrån hur de sett ut så här långt i träningsmatcherna:

Lag som imponerat
Lag som varit lite upp och ner
Lag som matchat svagt

Då det är mycket att summera så delade jag upp det i två summeringar. I den första presenterade jag den västra och södra ettan, nu är det dags för den östra och norra. Var hittar du ditt lag?

Lag som imponerat

Huddinge

Matcher –
Tranås (h) seger med 2-1
Huddinge gjorde ingen dålig match mot Tranås och ingen kan påstå att deras seger var orättvis. Ett tempostarkt Huddinge som jobbade otroligt hårt över hela isen, det kommer antagligen vara deras kännetecken om de får önska i vinter.

Hudiksvall

Matcher –
Almtuna (b) förlust med 3-8
Östersund (h) seger med 3-6
Förlusten mot Almtuna må se stor ut, men man spelade jämnt i två perioder. Och att slå Östersund är givetvis riktigt starkt. Starkt att få ihop ett så starkt lag med så många nya så snabbt.

Lag som varit lite upp och ner

Boden

Matcher –
Luleå (h) förlust med 1-8
Roki (b) förlust med 2-6
På gränsen till svagt, men jag såg bara Luleåmatchen och Luleå var ruskigt bra och då är det svårt att avgöra hur bra Boden är. Dessutom saknat många forwards.

Enköping

Matcher –
Järfälla (h) seger med 4-1
En programenlig seger mot ett tvåanlag, går varken hylla eller såga.

Kalix

Matcher –
Luleå J20 (b) seger med 5-4
Luleå J20 (h) seger med 4-2
Piteå (b) förlust med 4-1
Det är svårt att avgöra klassen på J20-lagen, men det är ändå två segrar. Förlusten mot Piteå känns dock lite oväntat klar, såg dock ej matchen, så kan ju ha varit jämnt.

Kiruna

Matcher –
Piteå (h) seger med 3-1
Narvik (b) förlust med 4-3
En stark seger mot Piteå i premiären, och man var väl så bra som Piteå i den matchen. Kirunas spetsar levererade direkt. Förlusten mot Narvik såg jag dock ej.

Piteå

Matcher –
Kiruna (b) förlust med 1-3
Kalix (h) vinst med 4-1
En lite svajig förstamatch följdes av an bättre andramatch.

Sollentuna

Matcher –
Wings (b) förlust med 2-0
Wings är en etablerade ettanklubb medan Sollentuna är en nykomling, det är en läroperiod för Sollentuna i början och 2-0 är inget att gråta över.

Tyresö/Hanviken

Matcher –
Falun (h) seger med 4-2
Att vinna med 4-2 över ett helt ok Falun är ungefär den marginalen det ska vara.

Visby

Matcher –
Malmö (h) förlust med 1-4
HV71 (h) förlust med 0-4
Oskarshamn (h) förlust med 3-4 e sd
På gränsen till att vara imponerande, jag såg två av matcherna och visst räckte man inte till men jag tycker ändå att man försökte bjuda upp till spel. Poäng mot Oskarshamn, men då vilade allsvenskarna många spelare.

Wings

Matcher –
Sollentuna (h) vinst med 2-0
Den marginal man ska vinna med mot en nykomling.

Örnsköldsvik

Matcher –
Björklöven J20 (h)
Att vinna över ett J20 regionallag bör man göra som ettanlag. Men Björklöven tillhör de bättre regionallagen så måste vara godkänt.

Lag som matchat svagt

Nyköping

Matcher –
Södertälje J20 (h) förlust med 12-1
Borås (b) förlust med 5-2
Först förlorade man med tvåsiffrigt mot ett J20-lag och i match två visade man upp ett rent ut sagt bedrövligt passningsspel. Det har varit en tung start på träningsmatchandet för Nyköping.

Omslagsfoto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar